Μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στην ιστοσελίδα του Εργοτέλη ο βοηθός προπονητής του συλλόγου Γιώργος Κετικίδης. Ο άμεσος συνεργάτης του Καραγεωργίου μιλά για λανθασμένη νοοτροπία από μερίδα παικτών της ομάδας, τους οποίους μάλιστα κατονομάζει, ενώ αναφέρεται και σε όσους βιάστηκαν να μιλήσουν για υψηλούς στόχους των κρητικών στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε.
Παράλληλα ο συνεργάτης του Καραγεωργίου αναφέρθηκε σε όσους έθεσαν υψηλούς στόχους για τον Εργοτέλη στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε, αλλά και σε όσους επιρρίπτουν ευθύνη στην τεχνική ηγεσία για τη μη ανάδειξη ταλέντων. Παράλληλα αποκαλύπτει ότι ο Εργοτέλης έχει προτάσεις για 2-3 παίκτες του, κάτι που μέχρι τώρα διέψευδε η διοίκηση της ομάδας: «Tο Ελληνικό πρωτάθλημα ήταν είναι και θα είναι το ίδιο κάθε χρόνο με 4 ομάδες να πρωταγωνιστούν, 2-3 θα εξασφαλίζουν νωρίς την κατηγορία και οι υπόλοιπες θα προσπαθούν να σώσουν την χρονιά. Νομίζω ότι στόχος του Εργοτέλη είναι να πλαισιώνεται σε θέσεις που εξασφαλίζουν την παραμονή του στην κατηγορία χωρίς να παίζει την παραμονή στην κατηγορία τις τελευταίες αγωνιστικές που συνιστά μια ψυχοφθόρα διαδικασία.
Ακούστηκαν απόψεις, για έξοδο στο UEFA, για ελκυστικό ποδόσφαιρο, για ανάδειξη ταλέντων, οι οποίες είναι εκτός πραγματικότητας, μη ρεαλιστικές και στο τέλος επικίνδυνες για την ομάδα. Πόσο πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο μπορεί να παίξει μια ομάδα από την εικόνα που είχαμε στον πρώτο γύρο; Την στιγμή μάλιστα που η ομάδα διαθέτει ένα από τα χαμηλότερα μπάτζετ της κατηγορίας. Ακούστηκε η άποψη για μη ανάδειξη ταλέντων τη στιγμή που ο σύλλογος τα τελευταία 3 χρόνια πούλησε 2 νεαρά παιδιά (Κοιλιάρας, Κουτσιανικούλης), έχει προτάσεις τη φετινή χρονιά για άλλους 2-3 και έχει προωθήσει πολλούς μικρούς στην επαγγελματική ομάδα, οι οποίοι προέρχονται από την ακαδημία του Εργοτέλη. Νομίζω ότι όποιος μιλάει για τέτοια πράγματα θα πρέπει να σκέφτεται λίγο την πραγματικότητα. Όσο για την έξοδο στο UEFA θέλω να ρωτήσω κάτι «μπορεί ένα τετράχρονο παιδί να περάσει στο τρέξιμο έναν έφηβο ή Νεαρό; Όπου ο νους και η σκέψη».
Το πιο σημαντικό το άφησε κλείνοντας τις δηλώσεις του και απαντώντας στην ερώτηση για τους πολλούς ξένους παίκτες που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα. Ο Γιώργος Κετικίδης μίλησε για τη νοοτροπία ορισμένων παικτών του Εργοτέλη, στέλνοντας τους σαφές μήνυμα για τη νέα αγωνιστική χρονιά: «Είναι πραγματικότητα ότι κάθε χρόνο το ελληνικό πρωτάθλημα κατακλύζεται από πολλούς ξένους παίκτες. Εγώ θα πω ναι στην προσέλευση ποιοτικών ξένων ποδοσφαιριστών που ανεβάζουν το επίπεδο. Θα πω όμως και πως οι Έλληνες παίκτες θα πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία. Δεν μπορεί να απαιτείς πράγματα χωρίς να μοχθήσεις και να προσφέρεις. Στο ποδόσφαιρο ότι δίνεις παίρνεις. Το ταλέντο στους Έλληνες είναι άφθονο, όμως τις περισσότερες φορές ακαλλιέργητο ή καλλιεργημένο μόνο σε ένα βαθμό. Να μιλήσω για την δική μου ομάδα. Πιστεύετε ότι παίκτες με το ταλέντο και τα χαρίσματα των Αθανασίου, Γιαλούση, Κοιλιάρα, Σαρρή, Σιάκκα, Χρυσοφάκη αν είχαν διαφορετική νοοτροπία θα χρειαζόταν ο σύλλογος να κάνε τόσες μεταγραφές ξένων παικτών;»
Στα θέματα των μετεγγραφών τώρα, το μόνο νεότερο σε σχέση με τα όσα απασχόλησαν τον σύλλογο την προηγούμενη εβδομάδα, είναι το ότι προστέθηκε το όνομα του Ντένις Επστάϊν στη λίστα των παικτών που ενδιαφέρουν τους κιτρινόμαυρους. Ο Γερμανός άσος που έχει κάνει προσφυγή ώστε να μείνει ελεύθερος από τον Ηρακλή ήταν από τους βασικότερους παίκτες του Γηραιού με 26 συμμετοχές, 4 γκολ και 5 ασίστ και δεν αφήνει αδιάφορους τους ανθρώπους του Εργοτέλη. Μόλις ολοκληρωθεί το θέμα της προσφυγής του, αναμένεται να κινηθούν ακόμα πιο έντονα οι άνθρωποι του Εργοτέλη για την απόκτησή του.
Το Σαββατοκύριακο ο Νίκος Καραγεωργίου βρέθηκε στην Αθήνα όπου παρακολούθησε τον αγώνα μπαράζ ανάμεσα στα Τρίκαλα και τον Βύζαντα, προκειμένου να δει τον Γιάννη Κοιλιάρα, που αγωνίζεται δανεικός στην ομάδα των Τρικάλων. Ο νεαρός άσος ήταν βασικός στην αναμέτρηση και από τους καλύτερους για την ομάδα του, όμως μετά τον αγώνα δεν είχε κάποια επαφή με τον Καβαλιώτη τεχνικό, ο οποίος σύντομα θα κάνει γνωστές τις προθέσεις του σε ότι αφορά την επιστροφή του στον Εργοτέλη.