Χρόνο και χρήμα προϋποθέτει η... «λύση» του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων απ' όσους ιδιοκτήτες ακινήτων δεν επιθυμούν να πληρώσουν, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, το χαράτσι που ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση και το οποίο αφορά σπίτια και άλλα κτίσματα.
Ο κ. Ποντικάκης υπενθύμισε ότι «μέχρι σήμερα, δεδομένου ότι δεν υπάρχει σχετικός νόμος, η ΔΕΗ δεν μπορεί να κόψει το ρεύμα σε όσους ακολουθήσουν την προαναφερόμενη διαδικασία.
Αν, όμως, ψηφιστεί νόμος -όπως και αναμένεται- που θα επιβάλει τη διακοπή του ρεύματος σε περίπτωση μη πληρωμής μαζί με τον λογαριασμό και του τέλους, τότε η ΔΕΗ οφείλει να κόβει το ηλεκτρικό ρεύμα, ακόμη και αν ο πολίτης πάει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, υπογράμμισε ο κ. Ποντικάκης, επισημαίνοντας, ταυτόχρονα, ότι «ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΗ δεν χωρούνε, με βάση ισχύοντα νόμο».
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων ανέφερε, πάντως, ότι «κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης μπορεί να κάνει αγωγή κατά της ΔΕΗ για τη διακοπή και να ζητά και αποζημίωση. Αν, βέβαια, το τέλος είναι 50 και 60 ευρώ τον μήνα δεν αξίζει τον κόπο. Σε κάθε περίπτωση, η αγωγή θα εκδικαστεί, δυστυχώς, μετά από τρεις - τέσσερις μήνες, δεν μπορεί να γίνει άμεσα κι έτσι αναγκαστικά όλοι θα υποχρεωθούν να πληρώσουν».
Καταλήγοντας, ο κ. Ποντικάκης σημείωσε «μέχρι τώρα δεν έχει παρουσιαστεί κανείς για να προχωρήσει αυτή τη διαδικασία. Μπορεί όμως οποιοσδήποτε πολίτης να πάει στον δικηγόρο του και να κάνει από τώρα μία αναγνωριστική αγωγή κατά της ΔΕΗ για όλες τις δόσεις, ζητώντας να αναγνωριστεί ότι δεν έχει την υποχρέωση να πληρώσει το τέλος μέσω της ΔΕΗ και ζητώντας το σχετικό ποσό να βεβαιωθεί στη Δ.Ο.Υ.».