Δύσκολη πρόκριση Παγδατή στο Β' γύρο

Δημοσίευση: 18/01/2011 12:01
Συντάκτης: digitalcrete.gr
505 προβολές

Οι πρεμιέρες κρύβουν εκπλήξεις και λίγο έλειψε να πέσει θύμα ο Μάρκος Παγδατής. Ο 25άχρονος Κύπριος χρειάστηκε τρεις ώρες και 23 λεπτά για να κάμψει στα 5 σετ την αντίσταση του Σλοβένου, Γκρέγκα Ζέμλια, στον πρώτο γύρο του Αυστραλιανού Οπεν.

Ο Ζέμλια εκμεταλλεύτηκε το νωθρό ξεκίνημα του Παγδατή και με το "καλημέρα" φρόντισε να τον προβληματίσει. Ο Σλοβένος πήρε το πρώτο σετ με 6-3 αλλά η αντίδραση του Παγδατή ήταν άμεση. Κατακτώντας τα επόμενα δύο σετ, με 7-5 και 6-1 στα γκέιμ αντίστοιχα, ο νούμερο 21 του ταμπλό πήρε προβάδισμα νίκης.

Ολα έδειχναν ότι ο Παγδατής θα σφραγίσει τη νίκη και την πρόκριση στο τέταρτο σετ, αλλά ο Ζέμλια είχε διαφορετική άποψη. Ο 24άχρονος Σλοβένος, ο οποίος συμμετείχε για δεύτερη φορά στην καριέρα του στο Αυστραλιανό Οπεν, έφερε το ματς στα ίσα επικρατώντας με 6-4.

Οι Ελληνες και Κύπριοι ομογενείς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο στο Αυστραλιανό Οπεν, έδωσαν βροντερό "παρών" και ξεχωριστό χρώμα στις εξέδρες του κορτ νούμερο 3, επευφημώντας τον Παγδατή σε κάθε κερδισμένο πόντο.

Στο πέμπτο και καθοριστικότερο σετ ο Παγδατής... σοβαρεύτηκε και φρόντισε να κόψει την όρεξη του Σλοβένου από νωρίς. Με δύο διαδοχικά break ο φιναλίστ του τουρνουά το 2006 προηγήθηκε με 4-0 και στη συνέχεια, κρατώντας το σερβίς του, έδωσε αίσιο τέλος στο ματς με 6-2.

Ο Παγδατής θα βρεθεί στο δεύτερο γύρο του πρώτου Grand Slam της χρονιάς για έβδομη συνεχόμενη φορά κι εκεί τον περιμένει ο Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο. Ο Αργεντινός, ο οποίος επέστρεψε στη δράση έπειτα από απουσία, περίπου, ενός χρόνου, απέκλεισε με 3-0 σετ (7/6(13), 6/4, 6/4) τον Ισραηλινό, Ντούντι Σέλα. Ο νικητής του Αμερικανικού Οπεν το 2009 έχει επικρατήσει στη μία και μοναδική μεταξύ τους αναμέτρηση μέχρι σήμερα.