Μειωμένη προβλέπεται να είναι η έξοδος των εκδρομέων με τα Ι.Χ τους για να γιορτάσουν την Ανάσταση, ενώ όσοι τελικά φύγουν πρέπει να προσέξουν τα σημεία- "παγίδες" στις εθνικές οδούς. Το 5% των τροχαίων όλου του έτους γίνονται τις ημέρες του Πάσχα.
Σημεία - παγίδες στις εθνικές οδούς
Όσοι τελικά αποφασίσουν να φύγουν και πάρουν αυτοκίνητο ή μηχανή, πρέπει να έχουν τεταμένη την προσοχή τους αυτές τις μέρες, ώστε να αποφεύγονται τα ατυχήματα και να μην χάνονται ανθρώπινες ζωές στην άσφαλτο.
Η εταιρεία «Συγκοινωνιακές Λύσεις», το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας«Πάνος Μυλωνάς» και η ΕΛΠΑ, έχουν διενεργήσει έρευνα, επισημαίνοντας τα πιο επικίνδυνα σημεία των εθνικών οδών της Ελλάδας. Στα σημεία αυτά τα τροχαία ατυχήματα είναι είτε θανατηφόρα είτε πολύ σοβαρά.
Τα πιο "επικίνδυνα" σημεία του οδικού δικτύου είναι τα εξής: οι άξονες Κορίνθου - Πύργου, η Ιωνία οδός (Αντίρριο - Ιωάννινα), ο βόρειος οδικός άξονας της Κρήτης, ο άξονας Κοζάνη - Φλώρινα αλλά και ο Λαμία - Καρδίτσα - Γρεβενά. Πρόκειται για το δρόμο, ένα μέρος του οποίου διέρχεται από το νομό Τρικάλων( Τρίκαλα - Καλαμπάκα – Παναγία) για να συναντήσει την Εγνατία Οδό.
Τα τροχαία "στα ύψη" το Πάσχα
Την περίοδο του Πάσχα τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν το 5% του συνόλου των τροχαίων που καταγράφονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα, σύμφωνα με την εφημερίδα “Αδέσμευτος Τύπος”.
Υπολογίζεται ότι ετησίως 30.000 συμπολίτες μας τραυματίζονται σε τροχαία. Η πλειονότητα των θυμάτων είναι οι οδηγοί σε ποσοστό 60% με τους συνεπιβάτες και τους πεζούς να ακολουθούν με 22% και 18% αντίστοιχα.
Mελέτες έχουν δείξει ότι ή μη χρήση ζώνης και κράνους αλλά και η υπερβολική ταχύτητα είναι από τους κυριότερους λόγους που τα ατυχήματα καταλήγουν στο να στερούν ανθρώπινες ζωές.