Περιμένουν τα αποτελέσματα της βαλλιστικής των όπλων στο Παγκράτι

Δημοσίευση: 02/11/2010 09:11
Συντάκτης: digitalcrete.gr
246 προβολές

Στα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας των όπλων που είχαν στην κατοχή τους οι δύο συλληφθέντες για την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων στο Παγκράτι είναι στραμμένο το ενδιαφέρον, καθώς θα διαπιστωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες και από ποια οργάνωση.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι διαθέτουν σημαντικά στοιχεία για τη διασύνδεση τρομοκρατικών ομάδων. Μάλιστα, σε περίπτωση που μέσω των φωτογραφιών υπάρξουν πολίτες που υποδείξουν σημεία όπου συχνάζουν ή ακόμη και τη γιάφκα της ομάδας τότε θεωρούν πως θα βρεθούν στοιχεία που έχουν να κάνουν τόσο με τους "Πυρήνες της Φωτιάς" όσο και με τη "Σέχτα".

Στο μεταξύ, οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής έχουν ξεκινήσει έναν αγώνα δρόμου για τον εντοπισμό της γιάφκας ώστε να μην προλάβουν οι σύντροφοί τους να την αδειάσουν και να εξαφανίσουν τα ίχνη.

Η αστυνομία, που έδωσε το βράδυ στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες τους, αλλά όχι τα στοιχεία τους, καλούν όσους πολίτες εάν γνωρίζουν ο,τιδήποτε για τα πρόσωπα αυτά να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 1014, 1964, 170.

Μέχρι αργά το βράδυ, οι δύο συλληφθέντες εξετάζονταν στην Αντιτρομοκρατική, αλλά και οι δύο τηρούν «σιγήν ισχύος», αρνούμενοι να πουν ποιοι είναι, να απαντήσουν σε άλλες ερωτήσεις ή και να δώσουν αποτυπώματα.

Η είδηση κυριαρχεί στις δικτυακές εκδόσεις των μέσων ενημέρωσης στη Γαλλία και την υπόλοιπη Ευρώπη, ενώ μεταδόθηκε με έκτακτα τηλεγραφήματα από τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Υπενθυμίζεται ότι το ένα πακέτο είχε ως παραλήπτη τον πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, και αποστολέα τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο.

Το δεύτερο πακέτο προοριζόταν για την βελγική πρεσβεία στην Αθήνα και ανέγραφε ως αποστολέα την ACTION AID, ενώ υπήρχε και ένα τρίτο πακέτο που προορίζονταν για την πρεσβεία του Μεξικό.

Το τέταρτο πακέτο, που εντοπίστηκε στα γραφεία της ACS, στην οδό Σπύρου Μερκούρη, είχε προορισμό την ολλανδική πρεσβεία της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες το πακέτο ανέγραφε ως αποστολέα πανεπιστημιακό καθηγητή.

Ενημέρωση με φόντο τις επιθέσεις

Στη δημοσίευση ενημερωτικού δελτίου για τους πολίτες, ώστε να προφυλαχθούν και να προστατευτούν από πιθανό δυστύχημα, προχώρησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Στις οδηγίες εξηγείται πως οι συγκεκριμένες βόμβες είναι κατασκευασμένες έτσι ώστε να δείχνουν όπως όλες οι άλλες και να αντέχουν τη μεταφορά με τα ταχυδρομεία.

Συνήθως, όπως σημειώνεται, είναι έτσι σχεδιασμένες ώστε να εκρήγνυνται μόνο όταν ανοίγει το πακέτο.

Όσον αφορά σε στοιχεία τα οποία μπορεί να υπάρξουν και να καθοδηγήσουν τον πολίτη πως αυτό το πακέτο ίσως να κρύβει κάτι άλλο, αναφέρεται σχετικά:

1) Διαστρεβλωµένη, τρεµάµενη γραφή ή κοµµένα, κολληµένα γράµµατα.

2) Ανορθογραφία συνηθισµένων λέξεων, ονόµατος αποστολέα, τίτλων ή τοποθεσιών.

3) Λανθασµένοι τίτλοι ή τίτλοι χωρίς όνοµα.

4) Απευθύνονται σε Φορέα - Υπηρεσία αλλά υποδεικνύουν για περαιτέρω χειρισµό µε ενδείξεις εµπιστευτικότητας πρόσωπο στόχο.

5) Αφορούν αλληλογραφία μεταξύ προσώπων ή αποστέλλονται σε πρόσωπα (π.χ. επίσημα πρόσωπα, πολιτικούς κ.λπ.) για τα οποία η αλληλογραφία πραγματοποιείται με διαφορετικούς τρόπους και διαδικασίες ( υπηρεσιακή αλληλογραφία κ.λπ.)

6) Υπερβολικός αριθµός γραµµατοσήµων, χωρίς γραµµατόσηµα ή γραµµατόσηµα που δεν έχουν σφραγιστεί.

7) Σφραγίδα ταχυδροµείου από διαφορετικό µέρος σε σχέση µε τη διεύθυνση του αποστολέα.

8) Δεν υπάρχει διεύθυνση αποστολέα ή η διεύθυνση δεν είναι πραγµατική ή είναι ελλιπής.

9) Μη επαγγελµατική συσκευασία δεµάτων ή υπερβολική χρήση κολλητικής ταινίας, κορδονιού Κ.λπ.

10) Πακέτα µε την ένδειξη «Εύθραυστο - Προσεκτική Μεταχείριση» «Εξπρές» - «Προσωπικό» ή «Εµπιστευτικό» .

11) Υπερβολικό βάρος σε σχέση µε το µέγεθος.

12) Ανώµαλο, υπερβολικό ή ασυνήθιστο µέγεθος.

13) Πάχος τουλάχιστον 6-7mm.

14) Ανοµοιόµορφη επιφάνεια.

Επειδή αυτά όμως πιθανά να δημιουργήσουν πανικό, ενίοτε άνευ λόγου και αιτίας, είναι πολύ σημαντικό να δοθεί η ανάλογη προσοχή στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια όλων.

1) Πρωταρχικός κανόνας ασφαλείας, δεν αγγίζουμε το αντικείμενο και φυσικά δεν προσπαθούμε να το ανοίξουμε.

2) Στη συνέχεια ειδοποιούμε τον υπεύθυνο ασφάλειας της εγκατάστασης (του χώρου) ή τις Αρχές.

3) Εκκενώνεται ο χώρος.