Επιχείρηση «σκούπα» και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης και με τους ελέγχους να εντείνονται τον τελευταίο καιρό, η Ελληνική Αστυνομία προσπαθεί να βάλει τέλος στις παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας και στις παραβάσεις των υγειονομικών κανονισμών και άλλων παραβάσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι και στη Χρυσή
Έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν ακόμα και στο νησί Χρυσή από την Αστυνομική Υποδιεύθυνση της Ιεράπετρας. Κατά τη συγκεκριμένη επιχείρηση, οι αστυνομικοί, ντυμένοι με πολιτικά, αποβιβάστηκαν στο νησί νωρίς προχθές το πρωί και πριν γίνει αισθητή η παρουσία τους και διαδοθεί η είδηση για την αστυνομική επιχείρηση, κατάφεραν από τους ελέγχους που διενήργησαν να βεβαιώσουν 15 παραβιάσεις για παράνομη κατασκήνωση, 2 παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού, ενώ πραγματοποίησαν και δύο συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν αστυνομικές πηγές «η αστυνομική επιχείρηση είχε σχεδιαστεί και προγραμματιστεί να γίνει την Τρίτη, αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή αναβλήθηκε». Περαιτέρω μας λένε ότι «οι δύο συλλήψεις για ναρκωτικά που έγιναν αφορούν σε Έλληνες, νεαρούς άνδρες οι οποίοι είχαν κατασκηνώσει στη Χρυσή». Γεγονός είναι ότι από έρευνα που έγινε στις σκηνές βρέθηκαν περίπου 3 και 7,5 γραμ. ακατέργαστης κάνναβης.
Σε όλες τις περιπτώσεις οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στις δικαστικές αρχές της περιοχής τους, αφού σχηματίστηκαν φάκελοι δικογραφίες εις βάρους τους.
Γεγονός είναι ότι η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Περιφέρειας Κρήτης προειδοποιεί ότι οι γενικοί αστυνομικοί έλεγχοι και οι στοχευμένες εξορμήσεις θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς στην περιφέρεια όλων των Αστυνομικών Διευθύνσεων της Κρήτης και στο επόμενο διάστημα, με σκοπό τη μείωση της εγκληματικότητας και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων της.