ΑΕΛ - Αστέρας Τρίπολης 0-2

Δημοσίευση: 17/10/2010 08:10
Συντάκτης: digitalcrete.gr
216 προβολές

Ο Αστέρας Τρίπολης παρουσιάστηκε εξαιρετικά διαβασμένος στο Αλκαζάρ και με αντεπιθέσεις φωτιά επικράτησε της Λάρισας με 2-0. Κρις και Ρομπέρτο οι σκόρερ των Αρκάδων. Από το πέταλο παρακολούθησε ο Βλάχος το ματς (αποβλήθηκε λόγω διαμαρτυρίας στο 15ο λεπτό). Αποδοκιμασίες από τους φίλους της ΑΕΛ προς το πρόσωπο του Γιάννη Παπακώστα.

Συναρπαστικό ήταν, αν μη τι άλλο, το πρώτο ημίχρονο στο Αλκαζάρ. Ο Αστέρας ξεκίνησε πολύ δυνατά και μέσα στο πρώτο πεντάλεπτο έφτασε σε τρεις περιπτώσεις κοντά στα καρέ του Βιέρα.

Στο 1ο μόλις λεπτό ο Ρομπέρτο σε τετ-α-τετ με τον Βιέρα δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ΑΕΛ. Στην επόμενη φάση ο Ροζέριο εκτέλεσε φάουλ και ο Μπαρτολίνι με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής ανάγκασε τον Βιέρα να πραγματοποιήσει την πρώτη καλή απόκρουση στον αγώνα. Η τριπλέτα των ευκαιριών για την ομάδα της Τρίπολης ολοκληρώθηκε με ένα πλασέ του Ροζέριο έξω από την περιοχή.

Και ενώ ο Αστέρας έχανε τις ευκαιρίες, η Λάρισα κέρδισε πέναλτι. Στο 12ο λεπτό ο Σίμιτς σέντραρε, ο Μπαρτολίνι απομάκρυνε με τη μπάλα να βρίσκει στον ώμο του. Ο διαιτητής Λαμπρόπουλος, ο οποίος ήταν κοντά στη φάση, δεν είδε κάτι το αντικανονικό, ωστόσο μετά από υπόδειξη –καθυστερημένη- του πρώτου βοηθού (Φαντόπουλος), ο ρέφερι από την Ηλεία καταλόγισε πέναλτι. Ο Μετίν νικήθηκε από τον Ντεγκρά, ο οποίος με ωραία επέμβαση στη δεξιά του γωνία, κράτησε το μηδέν για τον Αστέρα.

Η επέμβαση του Ντεγκρά έδωσε ώθηση στους παίκτες του Αστέρα, οι οποίοι παίζοντας υποδειγματικά στην αντεπίθεση δημιουργούσαν συνεχώς απειλές στην εστία του Βιέρα. Στο 38’ ο Κρις με φοβερό γυριστό σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής άνοιξε το σκορ για τους κιτρινομπλέ. Πριν καλά-καλά οι γηπεδούχοι προλάβουν να συνέλθουν ο Αστέρας αναπτύχθηκε εκ νέου υποδειγματικά στην κόντρα. Ο Ροζέριο βρήκε με κάθετη μπαλιά τον Ρομπέρτο, ο οποίος σούταρε, η μπάλα βρήκε στον Ταυλαρίδη, πέρασε κάτω από το σώμα του Βιέρα και κατέληξε στα δίχτυα!

Στο δεύτερο μέρος η Λάρισα ξεκίνησε με στόχο να πιέσει, ωστόσο το γρήγορο γκολ δεν ήρθε. Μετά το 60ο λεπτό ο Αστέρας κυκλοφόρησε τη μπάλα, διατήρησε τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής και αν οι παίκτες του ήταν πιο σοβαροί στα τελειώματα των φάσεων το σκορ θα είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.