Μετά από ματς υψηλού επιπέδου με εκατέρωθεν ευκαιρίες Αγιαξ και Μίλαν έμειναν στο 1-1 στην Αμστερνταμ Αρίνα για την 2η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ αποτέλεσμα που βολεύει σαφώς τους φιλοξενούμενους. Ο Ιμπραϊμοβιτς ισοφάρισε το γκολ του Σουάρεζ.
Με την ορμή του γηπεδούχου αλλά και με τη δίψα της ομάδας που έχει μεγαλύτερο κίνητρο για τη νίκη, ο Αγιαξ κινήθηκε καλύτερα στο γήπεδο, είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια του αλλά άφηνε αρκετούς ακάλυπτους χώρους στην άμυνά του. Αφού δεν πλήρωσε αυτή την αδυναμία του στη φάση του 15' με τον Ρομπίνιο να χάνει καλή ευκαιρία, ο Αίαντας μπήκε μπροστά στο σκορ εκμεταλλευόμενος την ποδοσφαιρική ευστροφία του Σουάρεζ. Βλέπετε η φάση του γκολ του Ελ Χαμντάουι στο 23' προήλθε από την φοβερή “ποδιά” του Ουρουγουανού πάνω στον Νέστα.
Στο 23' γκολ για τον Αγιαξ! Ο Σουάρεζ αδειάζει με εντυπωσιακή ντρίπλα τον Νέστα (περνάει την μπάλα κάτω από τα πόδια του) και σερβίρει στον Ελ Χαμντάουι που σκοράρει από κοντά.
Στο 37' γκολ για τη Μίλαν! Δύο πρώην παίκτης του Αγιαξ συνδυάζονται άψογα. Ο Ζέεντορφ βγάζει φάτσα με τον Στεκέλενμπουργκ τον Ιμπραϊμοβιτς ο οποίος σκοράρει εύκολα.
Η γεμάτη εμπειρίες Μίλαν βέβαια δεν πτοήθηκε, ούτε άλλαξε πράγματα στη διάταξή της. Εψαχνε συνέχεια μπαλιές στην πλάτη της άμυνας του Αγιαξ και αφού έχασε σπάνια ευκαιρία στο 30 με τον Ρομπίνιο (αφελές πλασέ του Βραζιλιάνου σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ με τον Στεκέλενμπουργκ), ισοφάρισε στο 37' με τον Ιμπραϊμοβιτς. Ο δημιουργός του γκολ Ζέεντορφ είχε κινηθεί και πάλι έξυπνα στα νώτα της ολλανδικής άμυνας.
Στην επανάληψη, αυτός που “καιγόταν” ήταν ο Αγιαξ, όμως η Μίλαν δεν ίδρωσε ούτε στο ελάχιστον για να κρατήσει τον αντίπαλο μακριά από τα καρέ του Αμπιάτι. Μάλιστα στο τέλος πήγε να κλέψει και τη νίκη αλλά το σουτ του Μπόατενγκ στο 84' αποκρούστηκε με εξαιρετικό τρόπο από τον Στεκέλενμπουργκ.
ΜVP
Στα 34 του ο Κλάρενς Ζέεντορφ έχει ακόμα τον τρόπο του. Μερικά αγγίγματα στην μπάλα είναι αρκετά για να καταλάβει κανείς ότι ο Ολλανδός άσος είναι ένας σπάνιος ποδοσφαιριστής. Η ασίστ του στο γκολ του Ιμπραϊμοβιτς το απέδειξε περίτρανα.
Κλειδί αγώνα
H σχετικά γρήγορη ισοφάριση αλλά και η σωστή ανασταλτική λειτουργία στην επανάληψη επέτρεψαν στη Μίλαν να πάρει σχετικά άνετα το βαθμό της ισοπαλίας.
Αδύναμος Κρίκος
Δεν είχε πολλές λύσεις στη δημιουργία η επίθεση του Αγιαξ. Οταν κουράστηκε ο εξαιρετικός Σουάρεζ ο “Αίαντας” έγινε προβλέψιμος, άρα και εύκολα αντιμετωπίσιμος.
Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ
Συνθέσεις
Αγιαξ:
Μάρτεν Στεκέλενμπουργκ, Γερόεν Βερχόεφεν, Γκρέγκορι φαν ντερ Βιλ, Τομπι Αλντερβιλντ, Βέρνον Ανίτα (38' Μιραλέμ Σουλεϊμανί), Εγιόνγκ Ενό, Ούρμπι Εμάνουελσον, Σιέμ Ντε Γιόνγκ, Ντέμι ντε Ζέου (80' Ράσμους Λίντγκρεν), Λούις Σουάρες, Μουνίρ Ελ Χαμνταουί
Μίλαν:
Κρίστιαν Αμπιάτι, Τζιανλούκα Τζαμπρότα, Τιάγκο Σίλβα, Αλεσάντρο Νέστα, Λούκα Αντονίνι , Ματιέ Φλαμινί (52' Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ), Αντρέα Πίρλο, Τζενάρο Γκατούζο, Κλάρενς Ζέεντορφ (85' Ιγκνάσιο Αμπάτε), Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, Ρομπίνιο (85' Φίλιπο Ιντζάγκι)