Στη σκιά της δραματικής κατάστασης που επικρατεί στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας με αφορμή τον θάνατο του 16χρονου στα Εξάρχεια, αλλά και των όσων έγιναν στο ντέρμπι αιωνίων του πόλο και στο Καυταντζόγλειο, η εικόνα στη Superleague δεν διαφοροποιήθηκε με τον Ολυμπιακό να παραμένει στην πρώτη θέση και να αναδεικνύεται πρωταθλητής χειμώνα, στο +6 πλέον από τον ΠΑΟΚ που έχασε δύο βαθμούς κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.
Την ώρα που η ελληνική κοινωνία βρίσκόταν σε αναταραχή λόγω της δολοφονίας του 16χρονου στα Εξάρχεια, στα γήπεδα, η Ελλάδα αναστέναζε.
Στο κολυμβητήριο του Χαλανδρίου το Σάββατο το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό σκιάστηκε από πολύ σοβαρά επεισόδια κατά τα οποία από θαύμα δεν συνέβησαν τα χειρότερα. Στο Καυτανζόγλειο την Κυριακή οπαδοί του Ηρακλή θεώρησαν καλό να εισβάλλουν στον αγωνιστικό χώρο και να κυνηγήσουν τους ποδοσφαιριστές για τη νέα αγωνιστική αποτυχία τους. Την ίδια ώρα η αστυνομία έκανε χρήση χημικών για να αποδειχθεί ότι η ψυχραιμία έχει χαθεί.
Μέσα σε όλα αυτό το σκηνικό της μεγάλης έντασης και των επεισοδίων, έπρεπε να καταπιαστούμε και με το αγωνιστικό κομμάτι. Μεγάλος κερδισμένος της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος αποδείχθηκε ο Ολυμπιακός, ο οποίος αν και έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό, νίκησε τον Λεβαδειακό 1-0 και αποσπάστηκε έξι βαθμούς από το δεύτερο ΠΑΟΚ. Για άλλη μία φορά οι ερυθρόλευκοι έδειξαν ότι έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν τα παιχνίδια χωρίς να φορτσάρουν ιδιαίτερα και στην προκειμένη περίπτωση η νίκη τους έδωσε τον άτυπο τίτλο των πρωταθλητών χειμώνα.
Ο Δικέφαλος του Βορρά επηρεάστηκε από τις πολλές (και ιδιαίτερα σημαντικές) απουσίες του μένοντας στο 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα. Φυσιολογική εξέλιξη αν σκεφτεί κανείς ότι η ομάδα του Φερνάντο Σάντος αγωνίστηκε με μία σχεδόν πειραματική εντεκάδα που είχε παίκτες με ελάχιστη συμμετοχή φέτος.
Ο Παναθηναϊκός φαίνεται ότι έχει βρει τον τρόπο να επιβάλλει το νόμο του σε δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια. Ισοφαρίζεται, στη συνέχεια μένει με 10 παίκτες και χτυπάει στο τελευταίο 10λεπτο. Το έκανε στη Νέα Σμύρνη, επανέλαβε το κατόρθωμά του στα Πηγάδια (2-1 τη Ξάνθη) αφού ο Χενκ τεν Κάτε έκανε, κατά γενική ομολογία, ένα υποδειγματικό κοουτσάρισμα μετατρέποντας το αριθμητικό μειονέκτημα σε πλεονέκτημα για την ομάδα του.
Στο Ηράκλειο της Κρήτης ο Αρης πανηγύρισε ένα εξόχως σημαντικό τρίποντο την ώρα που ο ΟΦΗ βυθιζόταν στην απογοήτευση μετά το 0-1. Οι Θεσσαλονικείς πιστοποίησαν την αγωνιστική άνοδό τους ενώ οι Κρητικοί μπήκαν σε ένα τούνελ από το οποίο για να βγουν πρέπει να καταθέσουν και την ψυχή τους στο γήπεδο στα εναπομείναντα παιχνίδια.
Στα αξιοσημείωτα της αγωνιστικής και η νέα εντός έδρας γκέλα του Πανσερραϊκού ο οποίος αγνοεί τη νίκη μέσα στο σπίτι του (όπως και ο ΟΦΗ). Ο Εργοτέλης, παίζοντας όσο χρειαζόταν, έφυγε με το διπλό από τις Σέρρες και διατηρήθηκε στα υψηλά πατώματα της βαθμολογίας.
Τα αποτελέσματα
Σάββατο 06/12
ΟΦΗ-Αρης 0-1
Πανσερραϊκός-Εργοτέλης 0-2
Ξάνθη-Παναθηναϊκός 1-2
Κυριακή 07/12
Ηρακλής-Θρασύβουλος 1-1
Πανιώνιος-Λάρισα 1-1
ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 1-1
Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 1-0
ΑΕΚ-Πανθρακικός 1-0
Πηγή: contra.gr