Εργοτέλης - Παναθηναϊκός 1-0

Δημοσίευση: 25/01/2009 02:01
Συντάκτης: digitalcrete.gr
607 προβολές

Σπουδαία νίκη επί του Παναθηναϊκού τη δεύτερη για τη φετινή σεζόν, σημείωσε το απόγευμα του Σαββάτου στο Παγκρήτιο ο Εργοτέλης, επικρατώντας με 1-0, χάρη σε τέρμα που σημείωσε ο Ρομάνο στο 55'.

Οι πράσινοι αποσυντονίστηκαν από την αποβολή του Ρουκάβινα στο 52' (απ' ευθείας κόκκινη) και δεν κατάφεραν στη συνέχεια, με παίκτη λιγότερο, να φανούν απειλητικοί.

Εικόνα του αγώνα

Σε ένα κακό ποιοτικά πρώτο μέρος οι δύο ομάδες περιορίστηκαν σε παιχνίδι κέντρου με τον Παναθηναϊκό να παίρνει κατά διαστήματα τον έλεγχο, χωρίς ωστόσο να μπορεί να βρει διαδρόμους για την περιοχή του Πόζα. Κλασικές ευκαιρίες δεν υπήρξαν για καμία από τις δύο ομάδες και όλα έδειχναν πως αν δεν άλλαζε κάτι δραματικά στο δεύτερο ημίχρονο, δύσκολα το τριφύλλι θα έφευγε με τους τρεις βαθμούς από το Παγκρήτιο.

Στην επανάληψη και μετά ένα 7λεπτο αγώνα, μια ανόητη ενέργεια του Ρουκάβινα ο οποίος χτύπησε εκτός φάσης τον Χίμπλιγκερ, έφερε τα πάνω κάτω στο παιχνίδι, αφού ο Κροάτης άσος των φιλοξενούμενων αντίκρισε απ' ευθείας την κόκκινη κάρτα του διαιτητή Χαραλαμπίδη αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες.

Ο Εργοτέλης άμεσα πήρε τον έλεγχο του αγώνα και για ένα δεκάλεπτο πίεσε ασφυκτικά τον Παναθηναϊκό καταφέρνοντας μάλιστα να φτάσει δύο φορές στην επίτευξη γκολ, με το διαιτητικό τρίο ωστόσο να κατοχυρώνει μόνο το ένα.

Αρχικά ο Μπούτιμιρ στο 54', φεύγοντας από κανονική θέση βρέθηκε απέναντι από τον Γκαλίνοβιτς πλασάροντάς τον εύστοχα με τον επόπτη να υποδεικνύει ωστόσο -κακώς- τον άσο του Εργοτέλη σε θέση οφσάιντ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Κουτσιανικούλης έβγαλε ξανά την ομάδα του σε γρήγορη αντεπίθεση, τροφοδότησε τον Ρομάνο και αυτός αφού στόπαρε και τρίπλαρε στο ύψος της περιοχής, με σουτ νίκησε τον γκολκίπερ του Παναθηναϊκού ανοίγοντας το σκορ για τους Κρητικούς.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει στη συνέχεια και απείλησε με δύο μακρινά σουτ του Γκάμπριελ, ενώ οι γηπεδούχοι δοκίμασαν να φτάσουν στην επίτευξη ενός ακόμη τέρματος παίζοντας κυρίως με αντεπιθέσεις.

Το τελικό σφύριγμα του Χαραλαμπίδη, βρήκε την ομάδα του Ηρακλείου να πανηγυρίζει μια σπουδαία νίκη που της δίνει μια μεγάλη ανάσα στη μάχη για να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν νωρίτερα την παραμονή της στην μεγάλη κατηγορία.

Πηγή: contra.gr