Η συγκλονιστική παρουσία του κόσμου του ΟΦΗ στο ντέρμπι με την Κέρκυρα ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν αρκετά στη συνέντευξη Τύπου του Νίκου Γκουλή.
Η φράση του Νίκου Γκουλή «μου ήρθε να μπω στο γήπεδο και να βγάλω καμιά σέντρα και εγώ» αλλά και η φοβερή ατάκα και «οι κουτσοί θα τρέχανε σε ένα τέτοιο γήπεδο…» έδειξαν σίγουρα την ικανοποίηση του 51χρονου τεχνικού για τη φανταστική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν 8.000 θεατές στο παιχνίδι με την Κέρκυρα. Σχολιάζοντας το αγωνιστικό μέρος του ντέρμπι με την ομάδα των «Φαιάκων» ο προπονητής της κρητικής ομάδας τόνισε ότι «τη Δευτέρα πετύχαμε μια δίκαιη για την ομάδα μας νίκη.
Τα στοιχεία που μας χαρακτήρισαν σε αυτό το παιχνίδι ήταν η αποφασιστικότητα και η επιθετικότητα και η θέληση για τη νίκη. Στο πρώτο ημίχρονο έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι με ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες. Εμείς στα πρώτα 45 λεπτά δείξαμε κάποιες αδυναμίες, κάτι που είναι λογικό όταν γίνεται ένα τόσο ανοικτό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες, ήταν επιλογή μας να γίνει αυτό. Στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξαν τα πράγματα, ήμασταν συγκεντρωμένοι και αποτελεσματικοί στο στόχο μας και όλα ήταν καλά. Ο κόσμος, το αποτέλεσμα, η ατμόσφαιρα…».
«Να μην τρέχει το μυαλό μας»
Ο προπονητής του ΟΦΗ σχολίασε και τα δεδομένα στο κυνήγι της ανόδου μετά και τη σημαντική νίκη της ομάδας του επί της Κέρκυρας υπογραμμίζοντας ότι «δεν πρέπει να τρέχει το μυαλό μας. Πρέπει να δουλεύουμε στις προπονήσεις και να υπάρχει ικανοποίηση και στον κόσμο για την απόδοσή μας. Υπάρχει προσπάθεια από όλες τις κατευθύνσεις για να πετύχουμε το στόχο μας. Τα παιδιά έχουν κάνει μια μεγάλη προσπάθεια τους τελευταίους τρεις μήνες και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Είχαμε δύο κακές ήττες που συνοδεύτηκαν και με κακή απόδοση αλλά ακολουθούν μπροστά μας δέκα αγώνες που ο ένας είναι πιο δύσκολος από τον άλλο…».
Ο δεκάλογος της ανόδου…
Δέκα στροφές έχουν απομείνει μέχρι την λήξη του φετινού πρωταθλήματος της Β' Εθνικής και η μάχη για την απευθείας άνοδο όσο και για τις ομάδες που θα διεκδικήσουν την 3η προνομιούχο θέση μέσω της διαδικασίας των μπαράζ αρχίζει και «φουντώνει» για τα καλά. Οι έξι ομάδες που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος μετά και την ολοκλήρωση της 24ης αγωνιστικής είναι και αυτές που στην παρούσα φάση συγκεντρώνουν και τις μεγαλύτερες πιθανότητες είτε για την απευθείας άνοδο είτε για την είσοδό τους στα μπαράζ ανόδου. Ολυμπιακός Βόλου, Κέρκυρα, ΟΦΗ, Εθνικός, Παναιτωλικός και Πανσερραϊκός κατά βαθμολογική σειρά έχουν άλλες πολλές και άλλες μειωμένες πιθανότητες στην «κούρσα» της ανόδου 10 στροφές πριν το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.
Ο ΟΦΗ στις 10 αγωνιστικές που απομένουν έχει το πλεονέκτημα, πάντα θεωρητικά, να έχει ένα αρκετά καλό πρόγραμμα τις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές με τρία ματς στο Γεντί Κουλέ και ένα στην Αθήνα με το Αιγάλεω. Το συγκρότημα του Νίκου Γκουλή στο γήπεδο του θα φιλοξενήσει τον Πιερικό, τον Ιωνικό, την Αναγέννηση Καρδίτσας, τον Εθνικό Αστέρα και την Δόξα Δράμας, ενώ μακριά από το «σπίτι» του θα αντιμετωπίσει τον Παναιτωλικό, την Ηλιούπολη, τον Ολυμπιακό Βόλου, τον Θρασύβουλο και το Αιγάλεω.