Καραγεωργίου: Δεν περνά από το μυαλό μου η Ευρώπη

Δημοσίευση: 10/12/2009 11:12
Συντάκτης: digitalcrete.gr
445 προβολές

Για τα καλά προσγείωσε πάντες στον Εργοτέλη ο προπονητής της ομάδας Νίκος Καραγεωργίου, όταν απάντησε κάθετα στο αν η ομάδα του ή ο ίδιος έχουν σαν στόχο την ευρωπαϊκή έξοδο.

“Δεν περνά καθόλου από το μυαλό μου η Ευρώπη. Μας ενδιαφέρει να μαζεύουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς και στο μέλλον θα δούμε”.

Συνεχίζοντας για το ίδιο θέμα ο Καβαλιώτης τεχνικός τόνισε:

“Δεν το λέω αυτό ως υπεκφυγή, όταν το λέω κυριολεκτώ. Δεν περνάει  καθόλου από το μυαλό μου αυτή η άποψη που γράφεται στα ΜΜΕ. Βλέποντας την προσπάθεια που κάνουμε, τις δυνατότητες των αντιπάλων μας, γνωρίζοντας το ελληνικό πρωτάθλημα, δεν είμαστε αυτή τη στιγμή έτοιμοι να κερδίσουμε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια και να βγούμε στην Ευρώπη. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μαζέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς μπορούμε και μέσα από αυτή τη διαδικασία, ίσως μπορέσουμε να σκεφτούμε κάτι τέτοιο αργότερα. Μας ενδιαφέρει επίσης να κρατήσουμε την ομοιογένεια που έχουμε σαν ομάδα, γιατί αν την χάσουμε μπορεί να πάθουμε μεγάλο στραπάτσο πάνω στη ζάλη μας και από την κορυφή που βρισκόμαστε να βρεθούμε τόσο χαμηλά που δεν το περιμένουμε”.

Η εβδομαδιαία συνέντευξη τύπου του Νίκου Καραγεωργίου ξεκίνησε με την αναφορά του για την σαββατιάτικη αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα:

“Το Σάββατο (σ.σ. 12/12) ο αγώνας είναι δύσκολος, όπως δύσκολοι είναι όλοι οι αγώνες που δίνει ο Εργοτέλης. Το γεγονός ότι ο αντίπαλός μας αντικατέστησε τον προπονητή του, κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο μας. Ο ΠΑΣ είναι μια δυνατή ομάδα, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει βρει την ισορροπία και τη σταθερότητά της, τέτοιες ομάδες όμως πρέπει να βρίσκονται στη μεγάλη κατηγορία. Αν εμείς δεν αγωνιστούμε με το μυαλό μας να είναι συγκεντρωμένο 100% και να έχουμε το πάθος και τη δύναμη που έχουμε σαν ομάδα, δεν θα έχουμε τις δυνατότητες να κερδίσουμε. Αν αυτό γίνει τότε μπορούμε να φύγουμε με τη νίκη”.

Για το αν αλλάξουν τα πλάνα του για την αναμέτρηση του Σαββάτου, με τη δεδομένη απουσία του Σίλβα Ζούνιορ ο Καβαλιώτης προπονητής απάντησε:

“Δεν αλλάζουν τα πλάνα μας, θα παίξουμε με τον ίδιο τρόπο που παίζουμε μέχρι τώρα. Το μόνο που αλλάζει είναι ότι δεν θα έχουμε τον Σίλβα Ζούνιορ. Οπωσδήποτε είναι ένα πρόβλημα αυτό, καθώς είναι γνωστή η αξία του και ο τρόπος που παίζει, αλλά δεν πιστεύω ότι θα μας επηρεάσει και τα υπόλοιπα παιδιά που έχουν τις δυνατότητες θα ανταποκριθούν. Δεν ξέρω ακόμα ποιος θα τον αντικαταστήσει, καθώς είναι νωρίς και έχουμε και κάποια μικροπροβλήματα με τον Ορφανό, τον Φραγκουλάκη που περνάει μια περιπέτεια και τον Χίμπλιγκερ”.

Και σε αυτή τη συνέντευξη τύπου έγινε λόγος για τα μεταγραφικά θέματα του Εργοτέλη, με τον προπονητή του να απαντά με τον ίδιο τρόπο, όπως και στο παρελθόν:

“Δεν θα κάνουμε κάτι μεταγραφικά, όπως είναι τα δεδομένα αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει καμία τέτοια σκέψη. Υπάρχουν 2 μήνες μπροστά μας και μέσα σε αυτό το διάστημα θα έχουν γίνει 6-7 παιχνίδια που θα κρίνουν πολλά στους στόχους μας και τότε θα τα δούμε αυτά τα θέματα. Εξετάζουμε κάποιες περιπτώσεις παικτών εδώ και καιρό και προφανώς αν είναι να τους αποκτήσουμε δεν θα τους το πούμε την τελευταία στιγμή. Οι δύο παίκτες που θα δοθούν δανεικοί (Γιάννης Κοιλιάρας, Γιώργος Σεληνιωτάκης), θέλουμε να πάνε σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κατηγορία, όσο ψηλότερα τόσο το καλύτερο, ενώ δεν πρόκειται να φύγει κανείς άλλος παίκτης από την ομάδα”.

Τέλος απαντώντας στην ερώτηση για το πόσους βαθμούς θα ήθελε μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου για να είναι ικανοποιημένος τόνισε:

“Έχουμε 21 βαθμούς και άλλα δύο παιχνίδια να δώσουμε μέχρι  το τέλος του πρώτου γύρου. Όσους  περισσότερους βαθμούς μαζέψουμε, τόσο το καλύτερο για εμάς. Δεν μπορώ να πω συγκεκριμένα με πόσους βαθμούς θα είμαι ευχαριστημένος, γιατί και οι δύο αγώνες που ακολουθούν έχουν μεγάλο βαθμό δυσκολίας για εμάς, όπως βέβαια και για τους αντιπάλους μας”.