Αινιγματικός και παράλληλα μυστικοπαθής παρουσιάσθηκε ο Νίκος Καραγεωργίου πριν την προπόνηση της Τετάρτης, όταν ρωτήθηκε για την μετεγγραφική δραστηριότητα του Εργοτέλη. Ο Καβαλιώτης τεχνικός αρκέστηκε να πει ότι κάποια από τα ονόματα που έχουν διαρρεύσει ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ τόνισε ότι η πρώτη μετεγγραφή μπορεί να πραγματοποιηθεί από μέρα σε μέρα. Ο Γιόχαν Έρτλ της Κρύσταλ Πάλας είναι η πρώτη επιλογή για την άμυνα.
Τόσο για τον Έρτλ, όσο και για τα άλλα ονόματα παικτών που έχουν ακουστεί στα μετεγγραφικά σενάρια του Εργοτέλη, ούτε επιβεβαιώθηκε, αλλά ούτε και διαψεύσθηκε από τον Νίκο Καραγεωργίου. «Κάποια από τα ονόματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και κάποια όχι» αρκέστηκε να πει και συνέχισε: «δεν θέλουμε να εκτοξευθεί στα ύψη η τιμή κάποιου παίκτη αν μαθευτεί ότι θέλουμε να τον αποκτήσουμε. Από μέρα σε μέρα θα έχουμε την πρώτη μετεγγραφή για τη νέα χρονιά».
Για τον Ολίσε τώρα που επίσης έχει ακουστεί ότι ενδιαφέρει τον Εργοτέλη, μπορεί να μην έχει γίνει επίσημη πρόταση όπως τόνισε την Τρίτη στο contra.gr ο πρόεδρος του Πανθρακικού Δημήτρης Τζελέπης, όμως οι κιτρινόμαυροι έχουν επικοινωνήσει με τον Παύλο Δερμιτζάκη από τον οποίο και ζήτησαν περισσότερα στοιχεία για τον Νιγηριανό. Οι διοικούντες τον Εργοτέλη δείχνουν όμως να ενδιαφέρονται περισσότερο για να εντάξουν τον Ολίσε στο δυναμικό τους με τη μορφή δανεισμού και όχι με μετεγγραφή. Για τον Ολίσε πάντως, έντονο ενδιαφέρον δείχνει και ο νεοφώτιστος στη Super League Ολυμπιακός Βόλου.
Από εκεί και πέρα αντιπροσωπεία του Εργοτέλη αποτελούμενη από τον αρχηγό Σταύρο Λαμπράκη και τους ποδοσφαιριστές Μιχάλη Φραγκουλάκη και Δημήτρη Ορφανό έδωσε το παρών στην 4η εκδήλωση Παγκρήτιων ποδοσφαιρικών βραβείων που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο «Σπίτι του Πολιτισμού» και οι βραβεύσεις αφορούσαν τους πρωταγωνιστές του Κρητικού ομίλου του περιφερειακού πρωταθλήματος, αλλά και των τοπικών πρωταθλημάτων της Ε.Π.Σ. Ρεθύμνου. Η εκδήλωση αυτή είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στο «Ταμείο Αρωγής τραυματισμένων ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών της Ε.Π.Σ. Ρεθύμνου», αλλά και σε υλικό για τον «Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Αυτιστικών Παιδιών Ρεθύμνου».