Παίκτες γνώριμους ψάχνουν στον Εργοτέλη

Δημοσίευση: 11/05/2010 10:05
Συντάκτης: digitalcrete.gr
333 προβολές

"Παπούτσι από τον τόπο σου...". Με την παροιμία αυτή δείχνει να ταυτίζονται οι σκέψεις για τον σχεδιασμό του Εργοτέλη της νέας αγωνιστικής χρονιάς. Η προσπάθεια για την αποφυγή λανθασμένων επιλογών, που κατ' επέκταση θα κοστίσουν και οικονομικά στην ομάδα, είναι το ζητούμενο στις πρώτες κινήσεις για την επόμενη αγωνιστική ημέρα του συλλόγου.

Η επιστροφή από το εξωτερικό του Καραγεωργίου και η νέα σειρά συζητήσεων με τον Απόστολο Παπουτσάκη για τα αποτελέσματα του δεύτερου ταξιδιού του, ίσως αρχίσει να ξετυλίγει το κουβάρι των εξελίξεων. Ο τεχνικός του Εργοτέλη είδε παίκτες γνώριμους -κυρίως- σε αυτόν, αλλά και άλλους που έχουν προταθεί από ανθρώπους στους οποίους ο Καβαλιώτης τεχνικός έχει απόλυτη εμπιστοσύνη.

Πέραν αυτών όμως ο Εργοτέλης θα κινηθεί και για την απόκτηση παικτών με θητεία και εμπειρία στο ελληνικό πρωτάθλημα, είτε αυτοί είναι Έλληνες είτε ξένοι, με τη σημαντική λεπτομέρεια όμως να είναι ελεύθεροι. Οι Κυριακίδης, Λαζαρίδης και Μενδρινός είναι κάποιοι από αυτούς που δεν αφήνουν αδιάφορους τους ιθύνοντες του Εργοτέλη. Τα κασέ τους όμως είναι ψηλά και αυτό θα είναι το μεγάλο πρόβλημα το οποίο θα πρέπει να λύσει ο Εργοτέλης στην περίοδο της... λιτότητας που θα μπει.

Αυτός είναι και ο λόγος που δείχνει να απομακρύνεται η περίπτωση του Γκουέλα, που ναι μεν ενδιαφέρει τον Καραγεωργίου, έχει όμως έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο με την Αρμίνια Μπίλεφλεντ και μόνο αν το λύσει ή δοθεί δανεικός θα υπάρξει ξανά αναθέρμανση από την πλευρά του Εργοτέλη.

Οι τελευταίες αγωνιστικές ημέρες πριν την θερινή άδεια των παικτών συνεχίζονται με προπονήσεις, αλλά και φιλικούς αγώνες. Έτσι την Τρίτη στις 6 ο Εργοτέλης θα αντιμετωπίσει την ομάδα Ερασιτεχνών του συλλόγου και την Πέμπτη την ίδια ώρα τον Γιούχτα, δευτεραθλητή Περιφερειακού πρωταθλήματος Κρήτης. Ο Εργοτέλης θα δώσει φιλικό αγώνα και με τον πρωταθλητή Α.Ο.Χανίων τις επόμενες ημέρες, σε αγώνα που θα γίνει στα Χανιά και θα έχει τον χαρακτήρα γιορτής του τίτλου για τους Χανιώτες.

2η θέση για τους "πιτσιρικάδες"

Με την κατάκτηση της δεύτερης θέσης ολοκληρώθηκε η παρουσία του τμήματος υποδομής του Εργοτέλη με ποδοσφαιριστές γεννηθέντες τα έτη 1998 και 1999 στο διεθνές τουρνουά, που διοργάνωσε το Σαββατοκύριακο ο Ολυμπιακός στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Εκτός από τον Εργοτέλη και τους διοργανωτές στο τουρνουά αυτό συμμετείχαν και τα αντίστοιχα τμήματα της Ουτρέχτης, του Πανιωνίου, του Ατρόμητου και του Χαϊδαρίου.