Παπουτσάκης: Γήπεδο 12.000 θέσεων για τον Εργοτέλη

Δημοσίευση: 25/02/2010 10:02
Συντάκτης: digitalcrete.gr
417 προβολές

Σε ανακοινώσεις για το γήπεδο και το αθλητικό κέντρο του Εργοτέλη θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα ο πρόεδρος της ΠΑΕ Απόστολος Παπουτσάκης, όπως δήλωσε την Δευτέρα το βράδυ στην αθλητική εκπομπή «Εxtra Spor» του «Κρήτη TV».

Προτεραιότητα του ισχυρού άνδρα των «κιτρινόμαυρων» αποτελεί η κατασκευή του γηπέδου, χωρητικότητας 10-12 χιλιάδων θεατών. Στην ίδια έκταση (δημοτική) 85 στρεμμάτων περιφερειακά του Ηρακλείου θα στεγαστεί και το αθλητικό κέντρο του συλλόγου. Μία τεράστια επένδυση που θα φτάσει τα 10 με 12 εκατομμύρια ευρώ, θα γίνει με αυτοχρηματοδότηση (!) και αναμφίβολα θα μείνει στην ιστορία. Ο Απόστολος Παπουτσάκης φαίνεται ότι κατασταλάζει στην περιοχή-από τις προτεινόμενες-που θα γίνει το μεγάλο αυτό έργο και θ' αποτελέσει την ραχοκοκαλιά πάνω στην οποία θα στηριχθεί και θα πατήσει γερά ο Εργοτέλης, βάζοντας πλώρη για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες και διακρίσεις στο μέλλον. Από την στιγμή που θα γίνουν οι επίσημες πλέον ανακοινώσεις, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν και οι εργασίες οι οποίες-όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΑΕ-θα ολοκληρωθούν σε τρία χρόνια. Ο ισχυρός άνδρας των «κιτρινόμαυρων» αναφέρθηκε και στο αγωνιστικό κομμάτι, λέγοντας ότι ο Εργοτέλης θα κυνηγήσει μέχρι την τελευταία αγωνιστική μία θέση στα πλέι-οφ.

Ενθουσιασμός στις τάξεις των φιλάθλων

Τα όσα είπε ο Απόστολος Παπουτσάκης, οι προθέσεις του για την κατασκευή σύγχρονου γηπέδου με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα και αθλητικού κέντρου, αλλά και οι μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλει προς την κατεύθυνση αυτή, έχουν σκορπίσει θύελλα ενθουσιασμού στις τάξεις των φιλάθλων του Εργοτέλη. Η πλειοψηφία των φίλων του Ηρακλειώτικου συλλόγου χαρακτηρίζουν ως αχανές το Παγκρήτιο Στάδιο επισημαίνοντας ότι ο Εργοτέλης πρέπει επιτέλους ν' αποκτήσει το δικό του σπίτι. Ένα σπίτι-γήπεδο το οποίο θα είναι άκρως ποδοσφαιρικό και θα φαίνεται και ο κόσμος ο οποίος θα προσέρχεται σ' αυτό για να στηρίξει τις προσπάθειες-μέσα στον αγωνιστικό χώρο-των ποδοσφαιριστών.

Στην Αυστρία το βασικό στάδιο της προετοιμασίας

Στο μεταξύ, στον Ηρακλειώτικο σύλλογο έχουν ξεκινήσει από τώρα τον προγραμματισμό για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Στο πλαίσιο αυτό όπως έγινε γνωστό χθες το βασικό στάδιο της προετοιμασίας για την καινούργια σεζόν θα γίνει φέτος στην Αυστρία, σε μία περιοχή που απέχει 100 χιλιόμετρα από το Σάλτσμπουργκ. Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Αυστρία θα διεξαχθεί πάνω-κάτω τις ίδιες ημερομηνίες με πέρυσι (16 Ιουλίου-2 Αυγούστου).