Παράθυρο αλλαγής στο ιδιοκτησιακό του ΟΦΗ

Δημοσίευση: 05/12/2008 11:12
Συντάκτης: digitalcrete.gr
1067 προβολές

Η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ ΟΦΗ μετατράπηκε σε γενική κατακραυγή του Φανούρη Βατσινά.

Ο πρόεδρος της κρητικής ομάδας βρέθηκε μόνος εναντίον όλων, ακόμη και παραγόντων οι οποίοι είχαν συνδέσει το όνομά τους με προηγούμενες διοικήσεις υπό το ίδιο ιδιοκτησιακό καθεστώς, να απολογείται για την πολιτεία και τις πρακτικές του.

Ο Φ. Βατσινάς υποχρεώθηκε ενώπιον του Σώματος να δεσμευτεί ότι στην τακτική συνέλευση, η οποία θα διεξαχθεί μέχρι το τέλος του έτους, θα προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου χωρίς ο ίδιος να κάνει χρήση του δικαιώματός του να μετάσχει σε αυτήν. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εφόσον υπάρξουν (που είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν) επιχειρηματίες οι οποίοι θα συνδράμουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με ένα ποσό της τάξεως των 4 εκ. ευρώ (όσα περίπου και τα χρέη της εταιρείας) μπορούν να γίνουν μεγαλομέτοχοι της ΠΑΕ, συρρικνώνοντας το ποσοστό του νυν μεγαλομετόχου, το οποίο φτάνει σήμερα το 67%.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, Βασίλης Ξημέρης, ο οποίος προκάλεσε την έκτακτη Γ.Σ, αποκάλυψε την ύπαρξη "καθαρής" λύσης για την επόμενη ημέρα του ΟΦΗ, φωτογραφίζοντας τον γνωστό Κρητικό μεγαλοεπιχειρηματία Αντώνη Καράτζη.

Καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, η οποία χαρακτηρίστηκε στο σύνολό της από υψηλούς τόνους αντιπαράθεσης με τον Φ. Βατσινά, οργανωμένοι οπαδοί του ΟΦΗ που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κεντρικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου φώναζαν συνθήματα κατά της ιδιοκτησίας και υπέρ της ανεξαρτησίας του συλλόγου.

Πηγή: contra.gr