Παρελθόν από τον Εργοτέλη ο Τσεσνάουσκις

Δημοσίευση: 04/05/2010 10:05
Συντάκτης: digitalcrete.gr
338 προβολές

Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε ο σχεδιασμός του Εργοτέλη για τη νέα αγωνιστική χρονιά, καθώς ο Ντεϊβίντας Τσεσνάουσκις, ένας από τους πολυτιμότερους παίκτες της ομάδας στην αγωνιστική χρονιά που τελείωσε, δεν θα συνεχίσει την καριέρα του στον Εργοτέλη Μετά από συνάντηση που είχε με τον Απόστολο Παπουτσάκη, ο Λιθουανός άσος τόνισε πως θέλει να συνεχίσει την καριέρα του σε άλλη ομάδα.

Μάλιστα με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Εργοτέλη, γνωστοποίησε την εξέλιξη αυτή. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Η Π.Α.Ε. Διεθνής Ένωσις ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ενημερώνει ότι έπειτα από σχετικό αίτημα του ποδοσφαιριστή Ντεϊβίντας Τσεσνάουσκις συναντήθηκε σήμερα (Δευτέρα) με τον πρόεδρο του συλλόγου μας Απόστολο Παπουτσάκη. Στη συνάντηση ο ποδοσφαιριστής γνωστοποίησε στον πρόεδρο την απόφαση του να συνεχίσει την καριέρα του σε άλλο σύλλογο. Η απόφαση του Ντεϊβίντας Τσεσνάουσκις είναι απόλυτα σεβαστή και ο κ. Απόστολος Παπουτσάκης τον ευχαρίστησε για την προσφορά του στην ομάδα μας και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο μέλλον». 

Η εξέλιξη αυτή μπορεί να έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στους φίλους του Εργοτέλη, όμως ήταν κάτι που δεν εξέπληξε τους διοικούντες τον σύλλογο καθώς ο Λιθουανός από τη μία στις δηλώσεις του μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για το σύλλογο και την ζωή του στην Κρήτη, από την άλλη όμως καθυστερούσε να δώσει την απάντησή του στην πρόταση που του έκανε ο Εργοτέλης, δείχνοντας ότι ή περίμενε μια μεγαλύτερη οικονομική πρόταση από τους κιτρινόμαυρους, ή είχε και εξέταζε προτάσεις από άλλες ομάδες, που κάποιες από αυτές είναι και Ελληνικές.

Μετά το (αρνητικό) τέλος της υπόθεσης Τσεσνάουσκις, σειρά θα πάρουν και οι άλλες περιπτώσεις παικτών των οποίων τα συμβόλαια λήγουν. Όπως έχει φανεί και στους τρείς (Κορδονούρη, Γελαδάρη, Μπέτο) θα γίνει πρόταση να παραμείνουν στην ομάδα, όμως με μειωμένες αποδοχές κάτι που σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό το δρόμο του Τσεσνάουσκις να ακολουθήσει και ο Μπέτο, σε αντίθεση με τους Κορδονούρη και Γελαδάρη που μάλλον θα συνεχίσουν να φορούν την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Μέσα στην εβδομάδα επίσης στον Εργοτέλη ελπίζουν να ολοκληρωθούν και οι διοικητικές εξελίξεις και έτσι συνεπικουρούμενη και από τα νέα μέλη, η διοίκηση του Εργοτέλη να συνεχίσει τις κινήσεις της για τη νέα αγωνιστική χρονιά. Στον αγωνιστικό τομέα οι προπονήσεις και τα φιλικά στον Εργοτέλη συνεχίζονται και έτσι μετά το ρεπό του Σαββατοκύριακου, οι παίκτες επέστρεψαν τη Δευτέρα στις προπονήσεις με απόντες αυτή τη φορά τους Τσεσνάουσκις που έχει ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο, τον Σίλβα Ζούνιορ με ενοχλήσεις στον αστράγαλο, τον Σήφη Δασκαλάκη με ενοχλήσεις στη μέση και τον Πόζα που έκανε θεραπεία.

Στον αντίποδα των προβλημάτων οι Παναγιώτης Κορδονούρης και Δημήτρης Ορφανός προπονήθηκαν κανονικά. Για την Τρίτη το πρόγραμμα περιλαμβάνει στις 6 φιλικό αγώνα μίας ώρας (δύο ημίωρα) με τον Αετό Ανωγείων, ομάδα του Περιφερειακού πρωταθλήματος Κρήτης, ενώ την Τετάρτη στις 5:30, θα πραγματοποιηθεί νέο φιλικό αυτή τη φορά με τον Γιούχτα, ομάδα επίσης Περιφερειακού πρωταθλήματος.