Για τέταρτη φορά στα τελευταία 5 τουρνουά που έχει πάρει μέρος, ο Μάρκος Παγδατής θα είναι "παρών" στην προημιτελική φάση. Ο 25άχρονος Κύπριος επικράτησε με 2-1 σετ του Αργεντινού, Χουάν Ιγνάθιο Τσέλα στον Γ' γύρο του τουρνουά του New Haven.
Σε εκείνο το σημείο και μην έχοντας άλλα περιθώρια για λάθη ο Κύπριος, νούμερο 1 στο ταμπλό, αφυπνήστηκε και έκανε την ολική ανατροπή. Κατακτώντας το 85% των πόντων από το πρώτο του σερβίς και κάνοντας συνολικά 4 break στα επόμενα δύο σετ ο Παγδατής ισοφάρισε, παίρνοντας το δεύτερο σετ με 6-3 και ολοκλήρωσε το έργο του επικρατώντας και στο τρίτο με 6-2, μέσα σε μία ώρα και 25 λεπτά.
Αυτή ήταν η πέμπτη μεταξύ τους αναμέτρηση και πλέον, ο Παγδατής μετρά τρεις νίκες. Ο αντίπαλός του στα προημιτελικά θα προκύψει από την αναμέτρηση μεταξύ του Ουκρανού, Σεργκέι Σταχόφσκι και του Ισπανού, Τόμι Ρομπρέδο.