Πολωνία - Ελλάδα 2-0

Δημοσίευση: 13/08/2009 10:08
Συντάκτης: digitalcrete.gr
412 προβολές

Προβλημάτισε η Εθνική Ελλάδας στη φιλική ήττα με 2-0 από την Πολωνία στο Μπιντγκόζ. Καμπανάκι κινδύνου για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ενόψει του κρίσιμου αγώνα με την Ελβετία στις 5 Σεπτεμβρίου.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Αν πρέπει να κρατήσουμε κάτι από το πρώτο μέρος στο φιλικό της Πολωνίας είναι τα εξής: Ο Οτο Ρεχάγκελ όπως αναμενόταν παρέταξε την Ελλάδα με 4-3-3 και επέλεξε αμυντικό δίδυμο τους Μόρα Παπασταθόπουλο. Το παιχνίδι κυμάνθηκε σε μέτρια έως απογοητευτικά επίπεδα με μόλις μία φάση (σουτ του Μουράφσκι), ενώ η Εθνική μας ήταν ανύπαρκτη επιθετικά, αφού δεν κατάφερε όχι μόνο να απειλήσει, αλλά να δημιουργήσει μια φάση της προκοπής.

Οχι πως στην επανάληψη τα πράγματα διαφοροποιήθηκαν δραματικά. Καταρχάς ο Ρεχάγκελ άλλαξε τα δύο στόπερ και όπως είχε προαναγγείλει, έβαλε τους Κυργιάκο και Α.Παπαδόπουλο. Επίσης, άλλαξε την επίθεση βάζοντας Αμανατίδη και Γκέκα. Εν συνεχεία, η Πολωνία ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη της φάση στην επανάληψη με τη... βοήθεια του Αμανατίδη, δίνοντας ελπίδες σε όσους παρακολουθούσαν το φιλικό πως ίσως δούμε κάτι καλύτερο στην πορεία.

Φάσεις και Γκολ:

29ο λεπτό: Καλό σουτ του Μουράφσκι έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Χαλκιά.
47ο λεπτό: Γκολ για την Πολωνία. Ο Βασιλέφσκι με γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή και με τη βοήθεια του Αμανατίδη (κόντραρε η μπάλα πάνω του) πο ξεγέλασε τον Χαλκιά, η Πολωνία κάνει το 1-0.
79ο λεπτό: Γκολ για την Πολωνία. Μετά από θαυμάσια ενέργεια των Πολωνών, ο Ομπρανιάκ κάνει το σουτ και διαμορφώνει το 2-0.
83ο λεπτό: Ο Γκέκας τετ α τετ με τον Μπόρουτς, αλλά χωρίς οπτικό πεδίο, πλάσαρε ψηλά άουτ.
Αυτό άργησε να έρθει. Μετά το 60’ η Ελλάδα προσπάθησε σιγά-σιγά να βγει μπροστά με αξιώσεις, αλλά παρουσίαζε τέτοια δυσκολία στην ανάπτυξη (Καραγκούνης σε κακή μέρα) που ήταν αδύνατο να δημιουργήσει μια φάση της προκοπής. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Ρεχάγκελ αντί να βάλει έναν πιο δημιουργικό παίκτη μήπως και γίνουμε απειλητικοί μπροστά, πέρασε τον Πατσατζόγλου στη θέση του Καραγκούνη.

Στο 79’ και μετά από ωραία ενέργεια των Πολωνών, ο Ομπράνιακ με σουτ έβαλε τέλος στη σεμνή τελετή διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.