Η ήττα από τον Ηρακλή, έφερε τον Εργοτέλη σε κάκιστη βαθμολογική θέση, αλλά και ψυχολογική κατάσταση. Πλέον οι κιτρινόμαυροι είναι σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και θέλει μόνο νίκη με την Καβάλα την 28η αγωνιστική στην εκτός έδρας αναμέτρηση, προκειμένου να ελπίζουν στην παραμονή.
Και από το στόμα του προπονητή ακούγονται μόνο δικαιολογίες. Πρώτα οι απουσίες παικτών είτε με τραυματισμούς, είτε με κάρτες, αργότερα οι κακές διαιτησίες που έχουν κόψει βαθμούς από τον Εργοτέλη και τώρα το… παγωμένο Παγκρήτιο. Αν και για το τελευταίο ο τεχνικός του Εργοτέλη έχει ένα δίκιο καθώς πέραν των «γνωστών πιστών» του Εργοτέλη, οι άλλοι γύρισαν την πλάτη στην ομάδα στον κρίσιμο αγώνα με τον Ηρακλή. Όμως τραυματισμούς, τιμωρίες και κακές διαιτησίες έχουν ΟΛΕΣ οι ομάδες που παίρνουν μέρος στο φετινό πρωτάθλημα. Το θέμα είναι όμως ότι δεν στέκονται σε αυτές, αλλά διαχειρίζονται τις καταστάσεις ανάλογα. Και στην αναμέτρηση με τον «γηραιό» ούτε πολλές απουσίες υπήρχαν (μόνο του Τσεσνάουσκις), ούτε κακή διαιτησία.
Σύσκεψη κορυφής
Πριν την προπόνηση της Δευτέρας οι κ.κ. Παπουτσάκης, Σουλτάτος και Τζώρτζογλου, είχαν συνάντηση με τον Νίκο Καραγεωργίου με τον οποίο δεν συζήτησαν τίποτα άλλο παρά το πώς έφτασε και κυρίως πώς θα βγει η ομάδα από αυτή τη δύσκολη θέση. Κανείς από τους παριστάμενους σε αυτή τη σύσκεψη δεν έκανε δηλώσεις επίσημα, αλλά είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς, το τι συζητήθηκε. Οι τρεις αγώνες που ακολουθούν, και οι τρεις όχι ένας ή δύο από αυτούς, είναι οι τελικοί που θα κρίνουν το μέλλον του Εργοτέλη
"Εμείς φταίμε τελικά"
Ανακοίνωση-απάντηση στο ειρωνικό σχόλιο που έκανε ο τεχνικός του Εργοτέλη μετά τον αγώνα με τον Ηρακλή εξέδωσαν οι φίλαθλοι του Εργοτέλη «alternatives», στην οποία αναφέρουν:
"Τη περίοδο 2007-2008 με προπονητή τον Νίκο Καραγεωργίου ο Εργοτέλης φιλοξένησε τον Ηρακλή για ένα εξίσου σημαντικό παιχνίδι. Και τότε , την ίδια ώρα είχαμε «ντέρμπι» ΟΣΦΠ- ΠΑΟ με ότι αυτό συνεπάγεται για τη πόλη που ζούμε .. με 700 ανθρώπους να νιώθουν την ανάγκη να στηρίξουν την ομάδα μας. Χθες , με τις ίδιες και χειρότερες συνθήκες , με επιπλέον «βάρος» την απογοήτευση ακόμα μιας τραγικής πορείας, γύρω στους 2.000-2.500 Εργοτελίτες προσπάθησαν να θυμίσουν στους παίκτες μας ότι η ποιότητα τους , το περιβάλλον που δουλεύουν και τα πλουσιοπάροχα συμβόλαια που τους παρέχει ο Πρόεδρος, δεν είναι ανάλογα με τη παρουσία τους.
Ότι είχαμε να πούμε για τον προπονητή μας το έχουμε πει καιρό τώρα, όταν βλέπαμε τη καταστροφή να πλησιάζει και όλους γύρω από την ομάδα να κολακεύονται από τα ανεξάρτητα σχόλια των ΜΜΕ «περί ικανότατου τεχνικού». Μας είπατε κακοπροαίρετους και αχάριστους και εμείς ελπίζαμε μάταια να επιβεβαιωθείτε!
Τώρα, που ο «ατσαλάκωτος» κος Καραγεωργίου έφτασε στο σημείο να ειρωνεύεται τον κόσμο μας και να του χρεώνει και τον πιθανό υποβιβασμό της ομάδας μας , τον παρακαλούμε να αποδεχθεί επιτέλους μια από τις δεκάδες προτάσεις Μεγάλων ομάδων, με πολύ κόσμο, που σίγουρα θα έχει στο συρτάρι του. To τι έχει τραβήξει αυτή η ομάδα καταδικασμένη στην αφάνεια για πάνω από 35 χρόνια, χάνοντας γενιές και γενιές φιλάθλων το γνωρίζουν και το σέβονται ακόμα και οι αντίπαλοί της.
Ο Έργο μας είχε , έχει και θα έχει το «μέταλλο» να αντέχει στα δύσκολα. Θα το ξεπεράσει και αυτό με τη βοήθεια όλων των φίλων του . Η σωτηρία όμως του Εργοτέλη δεν είναι για εμάς αυτοσκοπός , αυτοσκοπός είναι η αγάπη και ο σεβασμός για την ομάδα μας, για το σήμα της και για τον υπερήφανο κόσμο της.
Υ.Γγ : τον Leal που είδαμε χθες και τον Verpa, που δεν είδαμε, μπορούμε να τους φανταζόμαστε επιθετικό δίδυμο σε ευρωπαϊκό παιχνίδι αλλά όχι σε παιχνίδι σωτηρίας".