Όταν στην πρώτη συγκέντρωση του Εργοτέλη για τη νέα αγωνιστική στις 7 Ιουλίου, ο Απόστολος Παπουτσάκης είχε εξωτερικεύσει τις σκέψεις του για τη δημιουργία μιας ομάδας από όλη την Κρήτη, είχε προαναγγείλει συνάντηση όλων των αρμόδιων φορέων. Η συνάντηση αυτή θα γίνει στις 22 Αυγούστου στο πλαίσιο της "1ης Παγκρήτιας Ποδοσφαιρικής Συνδιάσκεψης".
Την Κυριακή 22 Αυγούστου στο ξενοδοχείο "Ατλαντίς" θα γίνει λοιπόν η "1η Παγκρήτια Ποδοσφαιρική Συνδιάσκεψη", με σκοπό τη συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων για το μέλλον του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Κρήτη. Ανάλογα με τη συμμετοχή που θα έχει η συγκεκριμένη συνάντηση, θα βγουν και τα ανάλογα συμπεράσματα, για το κατά πόσο μπορεί να πετύχει ένα τέτοιο εγχείρημα. Πάντως, αυτό που βγαίνει ως πρώτο στοιχείο από το ρεπορτάζ είναι ότι ο Απόστολος Παπουτσάκης θα κυνηγήσει μέχρι τέλους την άποψη που έχει διατυπώσει εδώ και καιρό περί μιας ομάδας από το νησί σε κάθε κατηγορία.
Αγωνιστικά, με δύο προπονήσεις που έγιναν την Πέμπτη (5/8) συνεχίζεται η προετοιμασία, ενώ την Παρασκευή στις 19.00 ο Εργοτέλης θα αντιμετωπίσει την δεύτερη ομάδα της Αϊντχόφεν, η οποία αγωνίζεται στη Β' κατηγορία Ολλανδίας, στο τέταρτο φιλικό παιχνίδι επί ολλανδικού εδάφους και έκτο συνολικά.
Ο Νίκος Καραγεωργίου θέλει και σε αυτή την αναμέτρηση να δει τα θετικά στοιχεία που έδειξε η ομάδα του στα προηγούμενα φιλικά παιχνίδια και κυρίως αυτό με την Ξάνθη, παρουσιάζοντας όμως και κάποια ακόμα σημάδια βελτίωσης. Σε αυτόν τον αγώνα -όπως και στους προηγούμενους- ο τεχνικός του Εργοτέλη αναμένεται να δώσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής σε κάποιους παίκτες που έχει ήδη στο μυαλό του για το βασικό κορμό της ομάδας.