Χαρωνίτης: Ο Εργοτέλης χρειάζεται από μια έως τρεις μεταγραφές

Δημοσίευση: 11/06/2010 06:06
Συντάκτης: digitalcrete.gr
427 προβολές

Για τη φιλοσοφία που θα διέπει τον Εργοτέλη της νέας χρονιάς, την οικονομική κατάσταση που έχει προκύψει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τη βία, αλλά και την Εθνική μας ομάδα που μπαίνει στη μεγάλη μάχη του Παγκοσμίου Κυπέλλου μίλησε ο αντιπρόεδρος του κρητικού συλλόγου, Μανόλης Χαρωνίτης.

Ο ικανός παράγοντας αναφέρθηκε στην επόμενη αγωνιστική χρονιά λέγοντας: "Πιστεύω ότι ο Εργοτέλης την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο θα παίξει σημαντικό ρόλο στο πρωτάθλημα και θα διεκδικήσει περισσότερα πράγματα από αυτά που κατάφερε φέτος. Έχουμε μια δεμένη ομάδα με τους παίκτες να γνωρίζουν ο ένας το παιχνίδι του άλλου και με ελάχιστες προσθήκες θα παρουσιάσουμε ένα πολύ καλό σύνολο. Με τα νέα οικονομικά δεδομένα που έχουν προκύψει οι ομάδες που δεν συμμετέχουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα έχουν πιο σφιχτό μπάτζετ και αυτό ίσως να επηρεάσει την ποιότητα του ποδοσφαίρου, πιστεύω ωστόσο ότι η δυναμική και το ενδιαφέρον του πρωταθλήματος θα βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο".

Αναφερόμενος στους Έλληνες παίκτες που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα, άδραξε την ευκαιρία να αναφερθεί στη φιλοσοφία που θέλει να έχει η ομάδα του: "Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές πρέπει να συνειδητοποιήσουν τους δύσκολους καιρούς, στους οποίους βρισκόμαστε και να προσαρμόσουν τις απαιτήσεις τους έτσι ώστε οι ομάδες να έχουν την δυνατότητα να τους αποκτήσουν και κατά συνέπεια να αγωνίζονται περισσότεροι Έλληνες παίκτες στο πρωτάθλημα.

Ένα από τα οράματα μας είναι ο βασικός κορμός του Εργοτέλη να αποτελείται από Έλληνες παίκτες και αν είναι δυνατόν από την Κρήτη.

Εγώ θα ήθελα οι νέοι παίκτες που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής του Εργοτέλη να παίρνουν χρόνο συμμετοχής από τον πρώτο γύρο, ώστε μόλις η ομάδα καταφέρει, στην διάρκεια του πρωταθλήματος, να εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία να είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν, να πάρουν περισσότερες ευκαιρίες και να βοηθήσουν ουσιαστικά την ομάδα".

Όπως οι περισσότεροι συνάδελφοί του στο διοικητικό συμβούλιο του Εργοτέλη, έτσι και ο Μανώλης Χαρωνίτης καθησυχάζει τον κόσμο για τις μετεγγραφές που θα κάνει ο Εργοτέλης, αφήνοντας όμως ανοικτό το ενδεχόμενο για λιγότερες από τρεις προσθήκες: "Πρέπει να γνωρίζετε ότι θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να εμφανιστεί η ομάδα μας αξιόμαχη και να πετύχει τους στόχους που έχουμε θέσει. Ο Εργοτέλης χρειάζεται από μια έως τρεις μεταγραφές, διότι όπως τόνισα και παραπάνω ο βασικός κορμός παραμένει ο ίδιος".

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι οι οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας δεν μπορούν να αφήσουν ανεπηρέαστο και το ποδόσφαιρο: "Όλοι όσοι ανήκουν σε μια ομάδα από τους παίκτες μέχρι τους φροντιστές έχουν καταλάβει ότι έχουν αλλάξει τα οικονομικά δεδομένα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Βέβαια αυτό ισχύει γενικότερα στην κοινωνία μας και κατά συνέπεια επηρεάζει και τον αθλητισμό. Οι ομάδες πρέπει να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στις μεταγραφές που θα πραγματοποιήσουν για να μην βρεθούν σε αδιέξοδο. Με σωστές και μελετημένες κινήσεις θα αποφευχθούν οι δυσάρεστες καταστάσεις".

Για τη μεγάλη μάστιγα του ελληνικού αθλητισμού, την βία η οποία βρίσκεται σε έξαρση ο εκ των αντιπροέδρων του Εργοτέλη τόνισε: "Η Πολιτεία και η διοργανώτρια αρχή πρέπει να πάρουν μέτρα έτσι ώστε να αποφευχθούν τα έκτροπα στον αθλητισμό. Αυτές οι καταστάσεις είναι ξένες για τον Εργοτέλη, ωστόσο δεν γίνεται να μην τις καυτηριάσουμε και να μην μας προκαλούν θλίψη. Παράλληλα κάνουν μεγάλη ζημιά στο πρωτάθλημα που συμμετέχουμε και στο οποίο θέλουμε να συμβάλουμε ώστε να γίνονται χρόνο με το χρόνο βήματα προόδου και όχι πισωγυρίσματα".

Τέλος αναφέρθηκε και στη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου, το Παγκόσμιο Κύπελλο στο οποίο για δεύτερη φορά θα αγωνιστεί η χώρα μας: "Όλοι στον Εργοτέλη ευχόμαστε στην Εθνική μας ομάδα κάθε επιτυχία στο Παγκόσμιο Κύπελλο και ελπίζουμε να μας χαρίσει ανάλογες χαρές με αυτές που μας έχει δώσει τα τελευταία χρόνια. Επίσης, εύχομαι και ελπίζω ο εκλέκτορας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος να καλεί παίκτες από όλες τις ομάδες της Ελλάδας".

Όπως δείχνουν τα πράγματα η εβδομάδα θα κλείσει χωρίς μετεγγραφή για τον Εργοτέλη, παρά τις δηλώσεις του Βίλφριντ Νταλμά. Η επιθυμία του πάντως να φορέσει τα "κιτρινόμαυρα" κάνει τους ανθρώπους του Εργοτέλη να επιμείνουν και ίσως να αλλάξουν την πολιτική τους, δίνοντας χρήματα και στην Σταντάρ Λιέγης, προκειμένου να τον αφήσει ελεύθερο.