Ισοφάρισαν τη σειρά οι Μαϊάμι Χιτ

Δημοσίευση: 19/05/2011 10:05
Συντάκτης: digitalcrete.gr
201 προβολές

Με μεγάλο πρωταγωνιστή της τετάρτης περιόδου τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο οποίος σημείωσε τους 9 από τους 12 τελευταίους πόντους της ομάδας του, οι Χιτ επικράτησαν 85-75 των Μπουλς στο Σικάγο, ισοφάρισαν σε 1-1 τη σειρά των τελικών της ανατολικής περιφέρειας και πλέον κρατούν την τύχη στα χέρια τους αφού έχουν και το πλεονέκτημα έδρας.

Η ομάδα του Σικάγο ξεκίνησε το ματς με τραγικά ποσοστά ευστοχίας (2/16) στην πρώτη περίοδο, όμως η καλή άμυνα και τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ την κράτησαν κοντά στο σκορ. Το πρώτο 12λεπτο ολοκληρώθηκε με ένα εκπληκτικό καλάθι του Λουόλ Ντενγκ, ο οποίος πέταξε την μπάλα βρισκόμενος αρκετά μέτρα πίσω από το κέντρο και δικαιώθηκε!

Στη συνέχεια ανέλαβαν δράση οι Ουέιντ και Τζέιμς, οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα για να κλείσουν προηγούμενοι το πρώτο ημίχρονο οι Χιτ. Πολύτιμη ήταν και η βοήθεια του Ουντόνις Χάσλεμ, καθώς ενίσχυσε το επιθετικό αλλά κυρίως το αμυντικό κομμάτι της ομάδας του. Αν μη τι άλλο απέδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση μετά τον τραυματισμό του και κυρίως ότι μπορεί να βοηθήσει στους τελικούς.

Ο Ντέρικ Ρόουζ μπορεί να μην κατάφερε να κάνει τη διαφορά (σημείωσε 21 πόντους αλλά με 7/23 σουτ), ωστόσο οι Μπουλς έβρισκαν πάντα τρόπους για να παραμένουν κοντά στο σκορ. Η εξαιρετική άμυνα των Ασίκ και Γκίμπσον, οι οποίοι άφησαν άποντους τους Τζέιμς, Ουέιντ και Μπος για έντεκα λεπτά, διόρθωναν τα επιθετικά προβλήματα της ομάδας τους, όμως στο τέλος μίλησε ο Λεμπρόν Τζέιμς, που οδήγησε τους Χιτ στο τελικό 85-75 και δη στην ισοφάριση της σειράς.
 
"Μου έκλεισαν καλά την ρακέτα και δεν μπόρεσα να κάνω το παιχνίδι μου. Εχασα πολλά λέι απ αλλά και σουτ από μέση απόσταση που συνήθως βάζω. Δεν πήγαινα με την δύναμη που πάω συνήθως προς το καλάθι. Υποθέτω πως ήταν μία από εκείνες τις μέρες που τίποτα δεν σου πάει καλά", δήλωσε μετά το ματς ο Ντέρικ Ρόουζ.

Από την πλευρά του, ο πιο ουσιαστικός παίκτης των Χιτ, ο Ουντόνις Χάσλεμ τόνισε: "Εγώ απλώς ήμουν έτοιμος. Δεν μπήκα με σκοπό να σκοράρω. Ηθελα να βοηθήσω με όποιον τρόπο μπορούσα και κυρίως στον τομέα των ριμπάουντ που δεν τα πήγαμε καλά στο πρώτο παιχνίδι. Στο τέλος βέβαια... έμεινα από βενζίνη. Ό,τι έκανα όμως δεν θα είχε καμία σημασία αν δεν κερδίζαμε σήμερα".

Η σειρά μεταφέρεται στο Μαϊάμι και ο τρίτος αγώνας διεξάγεται την Κυριακή 22/05.