Ίβκοβιτς: Τα πάντα για νίκη στην τελευταία μας ευκαιρία

Δημοσίευση: 30/03/2011 08:03
Συντάκτης: digitalcrete.gr
206 προβολές

Δεν έχασε το κουράγιο του μετά την ήττα στην Τοσκάνη ο Ντούσαν Ιβκοβιτς ο οποίος αναγνώρισε ότι η Σιένα νίκησε δίκαια.

Αναλυυτικά, ο κόουτς του Ολυμπιακού τόνισε: "Νομίζω ότι η Σιένα άξιζε αυτή τη νίκη. Ήταν καλύτερη ομάδα από μας απόψε. Ο Ολυμπιακός έπαιξε με πίεση. Η άμυνα της Σιένα είναι επιθετική και καλή, αλλά η εμπειρία των παικτών μου δεν επιτρέπουν τα 20 λάθη. Αυτό πρέπει να δουλέψουμε. Στο δεύτερο παιχνίδι έγινε πάλι το ίδιο. Μετά την ισοπαλία στο τέλος του ημιχρόνου, ξεκινήσαμε με τρεις δημιουργούς, αλλά... Πρέπει να συγκεντρωθούμε και να βρούμε αυτοπεποίθηση για το παιχνίδι της Πέμπτης.

Η Σιένα δεν ήταν έτοιμη πνευματικά για το πρώτο παιχνίδι. Προσπάθησαν να βάλουν στην ομάδα τους ΜακΚάλεμπ και Καουκένας κι αυτό δεν τους βοήθησε, ενώ εμείς παρότι παίξαμε χωρίς τον Τεόντοσιτς είχαμε ρυθμό. Τι σημασία έχει όμως αν κερδίσαμε με 50 πόντους ή με ένα. Ήταν πολύ δύσκολο να εξηγήσουμε σ’ όλους μετά το πρώτο παιχνίδι πόσο δύσκολο ήταν το επόμενο. Το σημερινό παιχνίδι έμοιαζε με το δεύτερο με μόνη διαφορά ότι σήμερα δεν είχαμε πρόβλημα στα ριμπάουντ. Πρέπει να δουλέψουμε τώρα, να μείνουμε μαζί και να παίξουμε ως ομάδα την τελευταία μας ευκαιρία. Θα κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε την Πέμπτη".

Περίχαρος από την πλευρά του ο προπονητής της Σιένα, Σιμόνε Πιανιτζιάνι είπε: "Καταφέραμε να παίξουμε σωστά σ’ όλες τις πλευρές του γηπέδου και έχουμε μεγαλώσει πολύ τις πιθανότητες μας να φτάσουμε στο Final Four. Ο Ολυμπιακός πρόσθεσε απόψε ένα σπουδαίο παίκτη στο παιχνίδι κι αυτό έκανε ακόμα δυσκολότερο το έργο μας. Πρέπει να μείνουμε ήρεμοι, να μείνουμε ενωμένοι γιατί ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και σίγουρα θα σταματήσει κάποιους από τους παίκτες που μας έχουν βοηθήσει πολύ ως τώρα και πρέπει να βρούμε άλλες λύσεις. Αν θέλουμε να κερδίσουμε στο επόμενο παιχνίδι πρέπει να μείνουμε ενωμένοι, να βρούμε λύσεις γιατί την Πέμπτη θα είναι όλα διαφορετικά. Θα πρέπει να μείνουμε ήρεμοι.

Σίγουρα η άμυνα και το κοινό έκανε σήμερα τη διαφορά, αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Το κοινό ίσως να μας δημιουργούσε πίεση αν βρισκόμασταν πίσω στο σκορ κι αυτό θα πρέπει να το προσέξουμε επίσης την Πέμπτη.

Ο Μάρκο Γιάριτς είναι ένας μεγάλος παίκτης. Είμαι σκληρός προπονητής και πάντα τσακώνομαι με τους παίκτες μου γιατί σε κάθε παιχνίδι θα πρέπει να είναι ξεχωριστοί .Ο Μάρκο δεν ήταν σε φόρμα, αλλά τώρα είναι και είμαι χαρούμενος γι’ αυτόν"

Σύνθημα νίκης έριξε ο Ράσο Νεστέροβιτς: "Δεν έχει τελειώσει ακόμα τίποτα. Πρέπει να μπούμε αποφασισμένοι και να δώσουμε τα πάντα την Πέμπτη. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι η Σιένα ήταν καλύτεροι στο σημερινό ματς. Ο Γιάριτς έκανε σπουδαίο παιχνίδι. Ήταν ασταμάτητος."Θέλω μετά το τέλος του αγώνα της Πέμπτης να μην πω στον εαυτό μου ότι δεν έκανα ό,τι μπορούσα. Αυτό πιστεύω να ισχύει και για τους συμπαίκτες μου. Πάμε για την νίκη".