Καντού - Ολυμπιακός 64-63

Δημοσίευση: 10/11/2011 10:11
Συντάκτης: digitalcrete.gr
149 προβολές

Εβγαλε τα μάτια του ο Ολυμπιακός στην Ιταλία. Οι ερυθρόλευκοι, αν και είχαν τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, έπαιξαν τη νίκη στα ζάρια των τελευταίων επιθέσεων και εν τέλει ηττήθηκαν με 64-63. Ο Σερμαντίνι με μία βολή στα επτά δευτερόλεπτα διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Ετσι κρίθηκε

Αυτή η ήττα για τον Ολυμπιακό συνιστά τουλάχιστον πισωγύρισμα. Πριν μία εβδομάδα, η ομάδα του Ντούσαν Ιβκοβιτς είχε παρουσιάσει αξιοσημείωτη πρόοδο και είχε διεκδικήσει στα ίσια τη νίκη από την Κάχα Λαμποράλ. Η ήττα από τη μετριότατη Καντού πως αλλιώς να χαρακτηριστεί;

Γιατί ηττήθηκε ο Ολυμπιακός; Διότι πολύ απλά πέτυχε μόλις 63 πόντους. Δεν άνοιξε το τέμπο του αγώνα, όπως είχε υποσχεθεί ο προπονητής του, δεν είχε εύκολο σκορ, έδωσε δικαιώματα στην άμυνα ακόμα και στον αντιτουριστικό Μαρκονάτο. Εστω και έτσι όμως οι Πειραιώτες μπορούσαν να πάρουν το παιχνίδι.

Είχαν τον έλεγχο, αν εξαιρέσει κανείς ένα διάστημα στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου (η Καντού προηγήθηκε με 42-36). Ο Σπανούλης, συνεπής, τους κουβάλησε σχεδόν μέχρι το τέλος και έβαλε μεγάλα σουτ (αποκορύφωμα το τρίποντο για το 59-60), η Καντού δώρισε βολές στον Γκετσεβίτσιους σε κρίσιμη επίθεση αλλά....

Αλλά ο Ολυμπιακός ήταν τραγικός. Οταν τρως άλεϊ ουπ στα 45 δευτερόλεπτα και όταν κάνεις φάουλ με το σκορ ισόπαλο στα επτά δευτερόλεπτα δεν μπορείς να περιμένεις κάτι καλύτερο. Ο Σερμαντίνι έβαλε μία βολή, ο (τραυματίας) Χάινς έφαγε τάπα στην απέλπιδα τελευταία προσπάθεια και ο Ολυμπιακός πληγώθηκε θανάσιμα σε ένα παιχνίδι στο οποίο είχε στηρίξει την ψυχολογική ανάκαμψή του.

Σταρ

Εστω και αν η ομάδα του ηττήθηκε, ο Βασίλης Σπανούλης ήταν ο μοναδικός σταρ του αγώνα. Λίγο έλειψε να νικήσει μόνος του την Καντού και οι συμπαίκτες του, αντιλαμβανόμενοι τον οίστρο του, τον έψαχναν συνέχεια. Δυστυχώς ο Λαρισαίος δεν πήρε την μπάλα στα χέρια του στην τελευταία επίθεση.

Απογοήτευση

Ο...μη ρυθμός του Ολυμπιακού στην επίθεση. Μία φορά γρήγορα, τρεις φορές αργά, αλλαγές επί αλλαγών ακόμα και στα τελευταία λεπτά. Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς μοιάζει ακόμα μπερδεμένος με το ρόστερ που έχει να διαχειριστεί.

Σχόλιο

Λέγαμε και εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται χρόνο και δουλειά. Είναι όμως ανάγκη να βρει και κάποιες σταθερές στο παιχνίδι του, εκτός του Σπανούλη, γιατί οι αγωνιστικές περνούν και οι νίκες δεν έρχονται. Επίσης, εκτός του Χάινς, οι υπόλοιποι νεοαποκτηθέντες ψάχνουν να βρουν το ρόλο τους.

Τα δεκάλεπτα: 12-16, 31-34, 45-49, 64-63