Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών για το ντέρμπυ της Α1 μπάσκετ.
Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε μετά το τέλος του αγώνα στο ΟΑΚΑ και παρά τη στεναχώρια για την ήττα και τη δική του εμφάνιση δήλωσε αισιόδοξος για το μέλλον του Ολυμπιακού. Ζήτησε δε τη στήριξη του κόσμου, αφού η εφετινή ομάδα είναι εντελώς καινούρια.
Ο διεθνής γκαρντ επεσήμανε: "Νιώθω δική μου ομάδα τον Ολυμπιακό. Έχω δεθεί μαζί του, αισθάνομαι καλύτερα στο παρκέ παίζοντας για τον Ολυμπιακό. Αναγκάσαμε τον Παναθηναϊκό να κάνει πολλά λάθη στο ματς, αλλά ήμασταν πάρα πολύ άστοχοι στα τρίποντα. Αν είχαμε καλύτερο ποσοστό από τα 6μ75, θα είχαμε καλύτερη τύχη στο ματς. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι που χάσαμε με τέσσερις πόντους, αφού στόχος μας είναι πάντα να νικάμε.
Ξέρω πως τα ματς με τον Παναθηναϊκό είναι σημαντικά για τους φιλάθλους μας, αλλά αυτό με την Μπιλμπάο είναι ακόμη πιο σημαντικό και πρέπει να νικήσουμε. Γι' αυτό το λόγο θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας, να μας στηρίξει. Στα δύσκολα ο κόσμος του Ολυμπιακού πάντα βοηθάει και τον θέλουμε στο ΣΕΦ να μας ενισχύσει. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που έχει έναν βασικό κορμό εδώ και πολλά χρόνια, εμείς είμαστε μια ομάδα μόλις τριών μηνών. Χρειαζόμαστε ακόμη χρόνο για να δέσουμε".
Από την πλευρά του ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού, Γιώργος Πρίντεζης είπε: "Έγινε ένα ωραίο παιχνίδι σε μία καλή ατμόσφαιρα και ήταν ένα παιχνίδι διαφήμιση για το μπάσκετ. Ποτέ δεν είμαστε ευχαριστημένοι ως Ολυμπιακός όταν χάνουμε έτσι. Ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες που το μπάτζετ είναι χαμηλότερο. Δουλεύουμε πάρα πολύ, είμαστε νέα ομάδα και το μόνο που έχουμε είναι να κερδίζουμε από τέτοια παιχνίδια. Μας έκανε καλύτερους το παιχνίδι. Συνεχίζουμε τώρα για τον αγώνα με την Μπιλμπάο που θεωρώ πιο σημαντικό και καθοριστικό παιχνίδι από το σημερινό".
Καλάθης: Μεγάλη νίκη, μεγάλη χαρά
Ο Νικ Καλάθης χαρακτήρισε μεγάλη τη νίκη του Παναθηναϊκού και έβγαλε το καπέλο στους οπαδούς των πρασίνων.
Αναλυτικά είπε: "Ηταν μία μεγάλη νίκη. Θα μπορούσαμε βέβαια να παίξουμε και καλύτερα, φτάσαμε να προηγούμαστε και με 12 πόντους, αλλά στο τέλος νικήσαμε μόνο με 4.
Τώρα συγκεντρωνόμαστε στην Ευρωλίγκα που έχουμε δύσκολα ματς. Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι έχουμε αρκετή δουλειά μπροστά μας. Θέλαμε πολύ τη νίκη, έπρεπε να μπούμε μέσα και να την πάρουμε και αυτό κάναμε. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, αλλά ακολουθούν και άλλα μεγάλα παιχνίδια.
Οι οπαδοί μας ήταν καταπληκτικοί, έκαναν σολντ άουτ, μας βοήθησαν πολύ. Είναι ευχάριστο ότι δεν έγινε τίποτα".
Ο Κώστας Καϊμακόγλου από την πλευρά του τόνισε: "Μετά από δύο ήττες καταφέραμε και πήραμε μία σημαντική νίκη. Είχαμε, βέβαια ένα παιχνίδι το πιο δυνατό μας για το ελληνικό πρωτάθλημα.
Δεν παίξαμε τόσο καλά όσο θα έπρεπε, κάθε φορά που παίρναμε διαφορά έπρεπε να την κάνουμε 15 πόντους και όχι να μειώνει ο Ολυμπιακός. Για εμάς στόχος είναι να πάμε στο ΣΕΦ για να νικήσουμε. Αυτό που κοιτάμε αυτή την στιγμή είναι η νίκη.
Δεν είπαμε ότι θα κερδίσουμε εύκολα, δεν υποτιμάμε τον αντίπαλο, απλά δεν θα πρέπει να έχουμε κενά διαστήματα γιατί ακολουθούν κρίσιμα παιχνίδια".
Χάινς: Ικανοποιημένοι από την εμφάνιση
Ο Κάιλ Χάινς έζησε το πρώτο ντέρμπι "αιωνίων" της καριέρας του και έμεινε ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του. Παράλληλα, στάθηκε στα πολλά άστοχα τρίποντα αλλά εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει βελτίωση.
"Σίγουρα θέλαμε να νικήσουμε αλλά είμαστε ικανοποιημένοι από την εμφάνισή μας. Ήταν ένα ματς το οποίο προσέφερε εμπειρίες στην ομάδα μας και μάθαμε πράγματα από αυτό το παιχνίδι. Μην ξεχνάμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα πολλών ετών ενώ εμείς είμαστε ένα σύνολο καινούριο έχοντας ζωή τριών μηνών. Ο φετινός Ολυμπιακός μπορεί να ανταγωνιστεί αυτόν τον Παναθηναϊκό και αυτό το αποδείξαμε στο γήπεδο. Κάναμε κάποια λάθη και είχαμε πολλά άστοχα σουτ, με αποτέλεσμα να ηττηθούμε. Όντως, φέτος έχουμε χάσει αρκετά ματς στο τέλος, αλλά αυτό έχει να κάνει με λεπτομέρειες, με κάποια plays, είτε έχουν να κάνουν στην άμυνα, είτε στην επίθεση. Πιστεύω, πάντως, πως μας κόστισαν κάποια σημαντικά ριμπάουντ που χάσαμε. Το ξαναλέω όμως είναι μία νέα ομάδα και ακόμη ο ένας μαθαίνει τον άλλο μέσα από τα ματς που παίζουμε.
Από αγώνα σε αγώνα θα βελτιωνόμαστε. Πιστεύω, πάντως, πως την επόμενη φορά θα είμαστε πολύ πιο εύστοχοι. Και ήταν πρόβλημα για μας ότι ο Λάζαρος πήρε πολλά φάουλ νωρίς. Είναι ένας παίκτης που όταν παίζει καλά, παίζει καλά όλη η ομάδα. Δεν παίξαμε σήμερα πολύ στο low-post διότι μας έδωσαν γήπεδο ώστε να δοκιμάσουμε πολλά ελεύθερα σουτ. Δυστυχώς όμως ήμασταν πολύ άστοχοι. Θα πρέπει, πάντως, να δουλέψουμε στο γήπεδο πάνω σε αυτό το κομμάτι και να βελτιωθούμε".
Παπαδόπουλος: Με το κεφάλι ψηλά
Ικανοποιημένος από την εμφάνιση του Ολυμπιακού, αλλά δυσαρεστημένος από το αποτέλεσμα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό εμφανίστηκε ο Λάζαρος Παπαδόπουλος και παρέπεμψε το ενδιαφέρον για τους τελικούς των play-off.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λάζαρου Παπαδόπουλου:
"Φεύγουμε με τα κεφάλια ψηλά. Δε φεύγουμε όμως ευχαριστημένοι, γιατί εμείς θέλαμε τη νίκη. Όμως κρατάμε ότι για ένα διάστημα παίξαμε καλό μπάσκετ και θέλουμε αυτό το διάστημα να το κάνουμε μεγάλο. Ακόμα είναι πολύ νωρίς για να ξέρουμε τι θα συμβεί στους τελικούς των play off .Μέχρι τότε όμως έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και θα είμαστε ακόμα καλύτεροι".
Διαμαντίδης: Κρατάμε τη νίκη
Λακωνικός, όπως πάντοτε, ήταν ο Δημήτρης Διαμαντίδης βγαίνοντας από τα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού μετά το τέλος του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο αρχηγός των πρωταθλητών Ελλάδας στάθηκε μονάχα στην επίτευξη της νίκης.
Οι δηλώσεις του Διαμαντίδη:
Πάντα ένα τέτοιο ματς είναι πολύ δύσκολο. Κάναμε ένα καλό ξεκίνημα και γενικά κάναμε ένα καλό παιχνίδι, αλλά στο τέλος, όπως και στα τελευταία μας παιχνίδια κάναμε κάποια λάθη.
Κρατάμε τη νίκη. Θα πω για την ατμόσφαιρα ότι ήταν πάρα πολύ καλή και ελπίζω και στα υπόλοιπα παιχνίδια να είναι έτσι…».
Καϊμακόγλου: Για τη νίκη στο ΣΕΦ
Η διαφορά των 4 πόντων στη νίκη επί του Ολυμπιακού δεν ικανοποίησε τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού και ο Κώστας Καϊμακόγλου, αν και νωρίς, έδωσε το σύνθημα για νέα νίκη στο ντέρμπι του β' γύρου.
Οι δηλώσεις του Κώστα Καϊμακόγλου:
"Μετά από δύο ήττες καταφέραμε και πήραμε μία σημαντική νίκη. Είχαμε, βέβαια ένα παιχνίδι το πιο δυνατό μας για το ελληνικό πρωτάθλημα.
Δεν παίξαμε τόσο καλά όσο θα έπρεπε, κάθε φορά που παίρναμε διαφορά έπρεπε να την κάνουμε 15 πόντους και όχι να μειώνει ο Ολυμπιακός. Για εμάς στόχος είναι να πάμε στο ΣΕΦ για να νικήσουμε. Αυτό που κοιτάμε αυτή την στιγμή είναι η νίκη.
Δεν είπαμε ότι θα κερδίσουμε εύκολα, δεν υποτιμάμε τον αντίπαλο, απλά δεν θα πρέπει να έχουμε κενά διαστήματα γιατί ακολουθούν κρίσιμα παιχνίδια".