Test event... Επιτυχημένο ήταν το πρώτο τεστ του Παναθηναϊκού ενόψει του φάιναλ φορ της Βαρκελώνης. Οι πράσινοι νίκησαν άνετα 88-60 το Περιστέρι στο ΟΑΚΑ στην πρεμιέρα των πλέι οφ με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να δοκιμάζει πολλά σχήματα και τακτικές.
Κάτι οι διακοπές του Πάσχα, κάτι τα βαριά πόδια από τις επίπονες προπονήσεις των τελευταίων ημερών, ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να βρει από την αρχή ρυθμό. Το φρέσκο Περιστέρι είχε τις λύσεις στο πρώτο δεκάλεπτο από τον πολύπειρο Παπανικολάου και κρατήθηκε κοντά στο σκορ. Στη συνέχεια, το σκηνικό διαμορφώθηκε όπως το έχουμε συνηθίσει σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια του Παναθηναϊκού φέτος (με εξαίρεση αυτό με τον Ολυμπιακό). Οι πρωταθλητές, με τις προσθήκες των Φώτση και Διαμαντίδη, ανέβασαν στροφές, έπαιξαν καλύτερη άμυνα και μετέτρεψαν το εύθραστο 20-15 σε 47-32.
Με τη διαφορά να μεγαλώνει συνεχώς, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς βρήκε την ευκαιρία να δοκιμάσει περίεργα, εκ πρώτης όψεως, σχήματα (πχ με τον Περπέρογλου σε θέση 2) και να διαπιστώσει την αντίδραση των παικτών του σ' αυτά. Το αποτέλεσμα, λογικά, θα πρέπει να τον ικανοποίησε αφού ο Παναθηναϊκός έβγαλε εύκολα καλάθια και παρουσιάστηκε σοβαρός στην άμυνα. Το τελικό 88-60 φυσικά αποτυπώνει και τη διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων.
Το αστέρι
Με δεδομένο ότι βρισκόταν ουσιαστικά εκτός ρυθμού λόγω του τραυματισμού του, ο Ντρού Νίκολας έπαιξε αρκούντως ικανοποιητικά. Πήρε σουτ, συνολικά 9, ευστόχησε στα 5 και έδειξε ότι σιγά-σιγά επανέρχεται στα συνήθη, υψηλά στάνταρ του.Απογοήτευση
Πλέι οφ με 200 άτομα στην εξέδρα. Δεν είναι κρίμα κύριοι του ΕΣΑΚΕ;
Σχόλιo
Το παιχνίδι αποτέλεσε ουσιαστικά μία δυνατή προπόνηση ενόψει του ημιτελικού με τη Σιένα την επόμενη Παρασκευή. Ο Παναθηναϊκός πήρε υψηλό βαθμό κάτι που καλείται να κάνει και στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς το Σάββατο. Το Περιστέρι έκανε ότι μπορούσε.Τα δεκάλεπτα: 20-15, 47-32, 69-46, 88-60