Με εντυπωσιακή ανατροπή 12 πόντων στα τελευταία 3 λεπτά οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν με 83-80 των Μπουλς στο Σικάγο, έκαναν το 4-1 στη σειρά των τελικών της ανατολικής περιφέρειας και για πρώτη φορά από το 2006 θα διεκδικήσουν τον τίτλο και πάλι, όπως τότε, κόντρα στους Ντάλας Μάβερικς.
Oταν μετακόμισε το περασμένο καλοκαίρι από το Κλίβελαντ στο Μαϊάμι ο ΛεΜπρον Τζέιμς είχε στο μυαλό του αυτή την ημέρα: την πρόκριση στους τελικούς του ΝΒΑ και την ευκαιρία να διεκδικήσει το δαχτυλίδι του πρωταθλητή. Το 2007 έπεσε πάνω στους Σαν Αντόνιο Σπερς αλλά τώρα, έχοντας συνοδοιπόρους τους Ντουέιν Ουέιντ και Κρις Μπος οι πιθανότητες είναι σαφώς περισσότερες.
Και στον πέμπτο αγώνα της σειράς των τελικών της Ανατολής με τους Μπουλς οι τρεις προσωπικότητες των Χιτ έκαναν τη διαφορά. Οι Μπουλς με τον Ντέρικ Ρόουζ να δείχνει ότι λυγίζει μπροστά στο φάσμα της υπέρβασης (πέτυχε 25 πόντους αλλά με 9/29 σουτ εντός πεδιάς) δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν τη διαφορά των 12 πόντων που είχαν στα χέρια τους 3 λεπτά πριν το φινάλε του ματς.
Το 77-65 μετατράπηκε στο τελικό 80-83 και για αυτό το σερί 3-18 μεγάλο μερίδιο έχουν οι Τζέιμς και Ουέιντ που πέτυχαν από 8 πόντους σε αυτό το διάστημα. Ο "King" ολοκλήρωσε τον αγώνα με 28 πόντους, 11 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ο "Flash" πρόσθεσε 21 πόντους και 6 ριμπάουντ, σβήνοντας τη... μουτζούρα των 9 λαθών από τη στατιστική του και ο Κρις Μπος έβαλε το... λιθαράκι του με double-double, 20 πόντους και 10 ριμπάουντ.
Εκτός από τους 25 πόντους του Ρόουζ, που μοίρασε και 8 ασίστ, οι Μπουλς πήραν 18 από τον Λούολ Ντενγκ ενώ κάκιστη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Κάρλος Μπούζερ με 5 πόντους και 6 ριμπάουντ.
Πλέον, το ερώτημα που αναζητά απάντηση είναι ένα: ΛεΜπρον Τζέιμς ή Ντιρκ Νοβίτσκι; Ποιος από τους δύο θα φορέσει το πρώτο του δαχτυλίδι; Η σειρά των τελικών του ΝΒΑ αρχίζει τα ξημερώματα της Τετάρτης (01 Ιουνίου) στο Μαϊάμι.