Από το 1998 είχαν να πανηγυρίσουν πρόκριση σε τελικό περιφέρειας οι Σικάγο Μπουλς και τελικά τα κατάφεραν εις βάρος των Ατλάντα Χοκς, με το εμφατικό 93-73.
Οι παίκτες του Τομ Θίμποντο ολοκλήρωσαν το πρώτο ημίχρονο έχοντας διαφορά 10 πόντων (45-35) και πάνω σε αυτή πάτησαν για να έρθει η πολυπόθητη τέταρτη νίκη της σειράς.
Ο Ντέρικ Ρόουζ μπορεί να μην βοήθησε τόσο στο σκοράρισμα σημειώνοντας 19 πόντους (δεύτερη χαμηλότερη φετινή επίδοσή του), ωστόσο ήταν εξαιρετικός στο οργανωτικό κομμάτι. Οι Μπουλς πήραν τους περισσότερους πόντους τους από τον Κάρλος Μπούζερ (23 τον αριθμό), ενώ όπλο τους ήταν η εξαιρετική άμυνα.
Μία άμυνα που επέτρεψε σε μόλις δύο παίκτες των Χοκς να σκοράρουν διψήφιο αριθμό πόντων (Τζόνσον 19, Σμιθ 18) και οδήγησε τους αντιπάλους σε τραγικά ποσοστά ευστοχίας μέσα κι έξω από τη γραμμή των 6.75.
"Ο Μπούζερ ήταν πολύ καλός σήμερα για αυτο συνέχισα να του δίνω τη μπάλα. Όλοι λέμε στον "Μπουζ" ότι πρέπει να συνεχίσει να σουτάρει και να μην τον νοιάζει τίποτα. Σημερα είχε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και σίγουρα αυτο θα τον βοηθήσει ενοψει της συνέχειας των πλέι-οφ", δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο Ρόουζ.
Στον τελικό της ανατολικής περιφέρειας, οι Σικάγο Μπουλς θα αντιμετωπίσουν τους Μαϊάμι Χιτ του ΛεΜπρον Τζέιμς, με τον πρώτο αγώνα της σειράς να διεξάγεται στις 15 Μαΐου.