Η Αντζελίνα Τζολί απηύθυνε έκκληση για τους πρόσφυγες

Δημοσίευση: 27/06/2011 11:06
Συντάκτης: digitalcrete.gr
149 προβολές

Η διάσημη ηθοποιός και πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Αντζελίνα Τζολί, κατηγόρησε τη διεθνή κοινότητα πως δεν κάνει αρκετά για να αντιμετωπίσει την αραβική προσφυγική κρίση.

Ειδικότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε εφημερίδα της Μάλτας, η Τζολί είπε πως “πιστεύω ότι η διεθνής κοινότητα θα έπρεπε να παράσχει μεγαλύτερη υποστήριξη. Οι άνθρωποι τρέχουν για να σωθούν. Όλοι θα έπρεπε να κάνουν περισσότερα, και να τα κάνουν καλύτερα.”

Η ηθοποιός συναντήθηκε και μίλησε με πρόσφυγες που διαμένουν σε κέντρα κράτησης της Μάλτας.

Η ίδια βρίσκεται προσωρινά στο νησί μαζί με το σύζυγό της, Μπραντ Πιτ, ο οποίος γυρίζει στη Μάλτα τη νέα του ταινία.

"Οι άνθρωποι που πραγματικά υποφέρουν είναι οι πρόσφυγες, τα παιδιά που σκοτώνονται και όχι οι χώρες που αναρωτιούνται πόσους θα πρέπει να παραλάβουν -αυτές δεν είναι θύματα. Στη Λαμπεντούζα οι Αρχές θα πρέπει να περηφανεύονται, επειδή σώζουν αυτούς τους καλούς ανθρώπους. Γιατί να επικεντρώνονται στα αρνητικά;" είπε χαρακτηριστικά.