Συγκρούονται με την κυβέρνηση οι γιατροί των Χανίων

Δημοσίευση: 11/09/2012 10:09
Συντάκτης: archived
147 προβολές

Ενεργείς ετοιμασίες για την 24ωρη πανελλαδική απεργία της ερχόμενης Τετάρτης.

Έτοιμοι για ολομέτωπη ρήξη με την κυβέρνηση είναι οι γιατροί των Χανίων, οι οποίοι μέσα από ανακοίνωσή τους ζητούν «συντονισμό με όλους τους Κοινωνικούς Φορείς, την Αυτοδιοίκηση, τους Ιατρικούς Συλλόγους, τους πολίτες, για την υπεράσπιση των Νοσοκομείων που συγχωνεύονται, τις προσλήψεις που είναι κατεπείγουσες, την αποτροπή της πραξικοπηματικής αλλοίωσης των Οργανισμών, τα ασφαλή προγράμματα εφημεριών, την επάρκεια υγειονομικού υλικού, για ποιοτικές, αποτελεσματικές και δωρεάν υπηρεσίες των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας προς όλους τους κατοίκους της χώρας και τους επισκέπτες της».

Οι νοσοκομειακοί γιατροί, τονίζουν ότι ήδη έχουν υποστεί «σφαγιαστικές απώλειες στις αποδοχές τους που ξεπερνούν το 40%» και καταγγέλλουν ότι «η απόφαση της τρικομματικής μνημονιακής συγκυβέρνησης να περικόψει επιπλέον 18% το ειδικό ιατρικό μισθολόγιο αποδεικνύει με τον πλέον κραυγαλέο τρόπο το κατάντημα των υποτελών της τρόικας που δήλωναν προεκλογικά ότι δεν θα θίξουν τα ειδικά μισθολόγια και τώρα τα κατακρεουργούν ανερυθρίαστα».

Οι γιατροί ξεκαθαρίζουν -μεταξύ άλλων- πως «δεν πρόκειται να διαπραγματευθούμε ούτε ένα ευρώ από τον μισθό μας και δεν χρωστάμε καμία χάρη σ’ αυτούς που πριν λίγες μέρες χάρισαν 2 δισ. ευρώ στη Siemens και που δεν νομιμοποιούνται σήμερα να σφαγιάζουν τους μισθούς των γιατρών και ταυτόχρονα να δηλώνουν ότι το κάνουν με... πόνο ψυχής».

Αναφορικά με τις εφημερίες η Ενωση χαρακτηρίζει «ανεπίτρεπτο» τον επιχειρούμενο από τον υπουργό Υγείας και ορισμένους διοικητές διαχωρισμό και εξαίρεση ειδικοτήτων από τα προγράμματα εφημέρευσης, υποστηρίζοντας πως «η εξαίρεση προκαλεί τεράστια λειτουργικά προβλήματα στην εφημερία των Νοσοκομείων, φθάνοντας μέχρι τα πρόσφατα περιστατικά απώλειας ανθρώπων».

«Εμμένουμε αμετακίνητα στα ασφαλή προγράμματα εφημέρευσης που έχουν εκπονήσει τα Επιστημονικά Συμβούλια των Νοσοκομείων. Απαιτούμε πρόσθετη επιχορήγηση 100 εκατ. ευρώ, ώστε να εξασφαλιστεί η εφημέρευση των Νοσοκομείων και Κ.Υ. μέχρι τέλους της χρονιάς. Απαιτούμε επαναφορά του τρόπου καταβολής εφημεριών που ίσχυε μέχρι 31-12-2011, δηλαδή την καταβολή τους με μισθοδοτικές καταστάσεις που υπογράφονται από τους διοικητές», καταλήγει η ανακοίνωση.