2ο στα 100 καλύτερα του κόσμου το κόκκινο κρασί της Κρήτης!
Η πιο σημαντική κριτικός οίνου στον κόσμο, η Jancis Robinson, παρουσίασε στους Financial Times τη λίστα με τα 100+ καλύτερα κόκκινα κρασιά της χρονιάς κρατώντας τη δεύτερη θέση για την Κρήτη.

Η Robinson -που όπως γράφει δοκίμασε περισσότερα από 10.00 κόκκινα κρασιά- ξεχωρίζει το Μιραμπέλο 2010 από τα Πεζά της Κρήτης και σημειώνει στο σχόλιό της: «Οι ποικιλίες Κοτσιφάλι και Μανδηλαριά της Κρήτης, δίνουν ένα ιδιαίτερα ξεχωριστό κρασί, με αρώματα δάφνης χωρίς να είναι υπερβολικά γλυκό. Όχι ιδιαίτερα έντονο, αλλά σύνθετο, ξεχωριστό και ενδιαφέρον.
Το Κοτσιφάλι είναι μια εξαιρετική και ευδιάκριτη στη γεύση και το άρωμα ποικιλία, η οποία όμως δεν έχει σταθερό χρώμα. Γι αυτό καλλιεργείται μαζί με τη Μανδηλαριά που δίνει πλούσιο και σταθερό χρώμα.
Μείνε ενημερωμένος
Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.
