Ανακοίνωση εργαστηρίου της ομάδας Creative Lab στο MBS College

Δημοσίευση: 07/02/2012 12:02
Συντάκτης: digitalcrete.gr
141 προβολές

Ενημέρωση για το επόμενο εργαστήριο της ομάδας Creative Lab που πρόκειται να διεξαχθεί στο MBS College την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου και την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012 στα πλαίσια της ενημέρωσης του κοινού και των σπουδαστών για δημιουργικά θέματα που αφορούν διάφορους κλάδους όπως: την Αρχιτεκτονική, Εσωτερική Διακόσμηση Χώρων, Γραφιστική, Multimedia, Web & Interactive Design, ΜΜΕ, Δημοσιογραφία, Διαφήμιση και λοιπά.

Το συγκεκριμένο εργαστήριο αφορά την παρουσίαση ερευνητικού θέματος του καθηγητή/ερευνητή Σταύρου Διδάκη (PhDc, MA, BSc) σχετικά με τη χρήση νέων τεχνολογιών για το σχεδιασμό αρχιτεκτονικών χώρων βάσει ψυχολογικής/συναισθηματικής κατάστασης.

Παρακάτω ακολουθεί περιγραφή του αντικειμένου και το πρόγραμμα του εργαστηρίου.

Τίτλος Εργαστηρίου

Towards a New Era of Affective Technology for the Built Environment

Το εργαστήριο περιλαμβάνει μια γενική παρουσίαση έρευνας που διεξάγεται αυτή τη στιγμή στο Institute of Digital Arts Technology, University of Plymouth (http://www.i-dat.org), σχετικά με τη διαμόρφωση της αρχιτεκτονικής σχεδίασης βάσει νέων τεχνολογικών εφαρμογών. Θα συζητηθούν παραδείγματα χρήσης της media ψηφιακής τεχνολογίας μέσα από το φάσμα της δημιουργίας χώρων που στηρίζουν διάφορες ανάγκες του χρήστη/κατοίκου (όπως για παράδειγμα, η ψυχολογική ή συναισθηματική υποστήριξη).

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί σε διάρκεια 4 ωρών.

Το πρώτο μέρος (2 ώρες) θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012 στις 18:30 – 20:30 και το δεύτερο μέρος (2 ώρες) την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012 στις 18:30 – 20:30.

Το εργαστήριο θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να παρακολουθήσουν σπουδαστές/ερευνητές/επαγγελματίες και κάθε ενδιαφερόμενος που ασχολείται με την Αρχιτεκτονική, το Design, το Multimedia και τη Ψυχολογία, καθώς θα προβάλει τα αντικείμενα αυτά από μια διαφορετική οπτική γωνία καθώς και με την εμπειρία τους θα τους δοθεί η ευκαιρία να συμβάλλουν σε μια εποικοδομητική συζήτηση που θα λάβει μέρος κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου.

Πρόγραμμα:

Εισαγωγή
Βασική Υπόθεση Έρευνας
Σχετικές Εφαρμογές, Εγκαταστάσεις και Τεχνολογίες
Αρχιτεκτονική Σχεδίαση και Νέα Μέσα
Ανάλυση Ερευνητικού Προβλήματος
Μεθοδολογία
Ανοιχτή Συζήτηση & Προτάσεις
Εισαγωγή για το Β’ Μέρος του Εργαστηρίου

Η παρακολούθηση του εργαστηρίου είναι ανοιχτή σε όλους χωρίς χρηματική επιβάρυνση

https://www.facebook.com/events/342513849104057/