Απεργιακό κλίμα και στο Ηράκλειο

Δημοσίευση: 19/01/2011 12:01
Συντάκτης: digitalcrete.gr
238 προβολές

Με δυναμικές κινητοποιήσεις απαντούν μηχανικοί, δικηγόροι και φαρμακοποιοί στην προωθούμενη από την κυβέρνηση νομοθεσία περί απελευθέρωσης των επαγγελμάτων τους. Τα εν λόγω επαγγέλματα διαφωνούν σε πολλά σημεία του πολυσυζητημένου νομοσχεδίου και δεν σκοπεύουν να τα δεχτούν, όχι τουλάχιστον, πριν διεκδικήσουν τα αιτήματά τους.

Έτσι, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηρακλείου θα συμμετάσχει στην τριήμερη απεργία που διεκήρυξε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, που ξεκινάει από σήμερα Τετάρτη και θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή. Όμως οι απεργιακές κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών θα συνεχιστούν και την ερχόμενη Τετάρτη, με τα φαρμακεία να παραμένουν κλειστά από την Τετάρτη έως την Παρασκευή, από τις 26 έως και τις 28 Ιανουαρίου.

Την ίδια όμως «οδό» ακολουθούν και οι δικηγόροι του Ηρακλείου. Ύστερα από απόφαση της ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος προκηρύχθηκε πανελλήνια προειδοποιητική αποχή για σήμερα, αύριο και μεθαύριο, «σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαξίωση του δικηγορικού λειτουργήματος με το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων».

Με κινητοποιήσεις όμως προειδοποιούν και τα μέλη του Τμήματος Ανατολικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου (ΤΕΕ-ΤΑΚ), τονίζοντας ότι θα συμμετάσχουν στις επόμενες κινήσεις που ετοιμάζει το Κεντρικό Επιμελητήριο στην Αθήνα.

Κλίμα

Το απεργιακό όμως κλίμα ενισχύουν και οι γιατροί όλης της χώρας που συμμετέχουν στην παν-ιατρική απεργία αύριο, Πέμπτη.

Τέλος, το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων που απασχολούνται με συμβάσεις στο Δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και αντιμετωπίζουν σοβαρότατο εργασιακό πρόβλημα, συμμετέχει στην 4ωρη στάση εργασίας (8.30 π.μ. - 12.30 μ.μ.) που αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ, αύριο Πέμπτη 20 Ιανουαρίου, καθώς στις 9 το πρωί της ίδιας ημέρας πραγματοποιείται συλλαλητήριο στον Άρειο Πάγο, όπου και συζητείται η υπόθεση των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.