Απομάκρυνση τραπεζοκαθισμάτων

Δημοσίευση: 31/07/2011 12:07
Συντάκτης: digitalcrete.gr
149 προβολές

Το πρωί τα συνεργεία του Δήμου αφαιρούσαν παράνομες κατασκευές καφετέριας στη χερσαία λιμενική ζώνη, ωστόσο μέχρι το... απόγευμα τα τραπεζοκαθίσματα είχαν επανέλθει στη θέση τους!

Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, Λιμεναρχείο Χανίων, 28η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, ΕΛ.ΑΣ. και Δημοτική Αστυνομία. Εξι Υπηρεσίες το πρωί χρειάσθηκε να κινητοποιηθούν και να απομακρυνθούν οι σταθερές ομπρέλες και τα τραπεζοκαθίσματα καφετέριας του λιμανιού, που σύμφωνα με τον Δήμο καταλάμβανε παράνομα χώρο.  

Τα συνεργεία του Δήμου απομάκρυναν αρχικά τις βάσεις των ομπρελών που είχαν βιδωθεί στο πλακόστρωτο. Ωστόσο, όταν έγινε κίνηση να απομακρυνθούν και οι ομπρέλες και οι άλλες σταθερές κατασκευές ο ιδιοκτήτης  αντέδρασε λέγοντας στους υπαλλήλους να φύγουν και  στον κ. Σκουλάκη, που ήταν παρών κατά τις εργασίες, ότι είναι νόμιμος και ότι ο δήμαρχος δεν είναι καλά ενημερωμένος από τις Υπηρεσίες του. Παράλληλα, αναρωτήθηκε γιατί ξεκινάει από αυτόν ο Δήμος όταν, όπως ανέφερε, είναι δεκάδες τα μαγαζιά που παρανομούν. Οι άνδρες του Λιμενικού τον απομάκρυναν διακριτικά στην είσοδο του καταστήματός του και τα συνεργεία συνέχισαν μέχρις ότου αφαίρεσαν τις σταθερές κατασκευές από ένα κομμάτι λίγο τετραγωνικών μέτρων.

«Σίγουρα ένας δήμαρχος δεν νιώθει καλά, όταν συμμετέχει σε τέτοια διαδικασία, όμως συνειδητά είμαι εδώ μετά την απόφαση της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου για διοικητική αποβολή των συγκεκριμένων αντικειμένων, τα οποία βρίσκονται εκτός της νόμιμης γραμμής, που έχει οριστεί´, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κ. Σκουλάκης. Ο δήμαρχος δήλωσε την ´αποφασιστικότητα´ του Δήμου να τηρηθεί η νομοθεσία. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ´ο νόμος θα εφαρμοστεί γιατί επιτέλους αυτόν τον θησαυρό που λέγεται λιμάνι θέλουμε να τον διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού. Δεν αντιδικώ με κανέναν. Τους κάνω έκκληση. Θα είμαστε αποφασιστικοί, αν χρειαστεί θα επαναληφθεί όσες φορές χρειάζεται αυτή η ενέργεια. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να «λαβώσει» το ενετικό λιμάνι και την παλιά πόλη των Χανίων´.

Από τη μεριά του ο λιμενάρχης Χανίων, κ. Αντώνης Δασκαλάκης, σημείωσε πως ´η παράνομη κατασκευή που υπάρχει στον συγκεκριμένο χώρο θα έπρεπε να είχαν απομακρυνθεί εδώ και κάμποσο καιρό από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, κάτι που δεν έγινε και αναγκάσθηκαν να κινητοποιηθούν όλες οι Υπηρεσίες´.

Σύμφωνα με τον Δήμο ο επιχειρηματίας είχε ενημερωθεί εδώ και μήνες και του είχε ζητηθεί να απομακρύνει τα τραπεζοκαθίσματα και τις ομπρέλες από χώρο που τα είχε αναπτύξει παράνομα. Ωστόσο, δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις του Δήμου που εκτέλεσε το πρωτόκολλο διοικητικής του αποβολής.

Πάντως μέχρι το απόγευμα τα τραπεζοκαθίσματα είχαν επανέλθει στον χώρο όπου σύμφωνα με τον Δήμο είχαν αναπτυχθεί παράνομα!