ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
Σήμερα Αύριο Μεθαύριο

Αποχή δικηγόρων αύριο και μεθαύριο

25/10/2011 135 digitalcrete.gr

Η αποχή πραγματοποιείται στις 26 και 27 Οκτωβρίου και στις 3 και 4 Νοεμβρίου 2011.

Οπως ανακοίνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων, «οι δικηγόροι απέχουν διαμαρτυρόμενοι διότι:

• Ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν δεσμεύτηκε να μην προχωρήσει στη μεταφορά των Υποθέσεων Προσημειώσεων, Διαταγών Πληρωμής, Συναινετικών Διαζυγίων κ.λπ. στους συμβολαιογράφους, παρά το γεγονός ότι τέτοιου είδους μεταφορά αντίκειται στο Σύνταγμα. Η έκδοση αποφάσεων επί των ανωτέρω υποθέσεων είναι της Αποκλειστικής Αρμοδιότητας των Δικαστών και των Δικαστηρίων και όχι των Συμβολαιογράφων.

• Δεν δεσμεύτηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης για τη μη τροποποίηση του Ν. 3919/2011, ο οποίος καθόρισε τα όρια της απελευθέρωσης των επαγγελμάτων Ελευθέρων Επαγγελματιών μετά από διάλογο αρκετών μηνών. Οι δικηγόροι δεν συμφωνούν για την τροποποίηση του πρόσφατα ψηφισθέντος Νόμου 3919/2011.

• Ζητούμε από τον υπουργό Δικαιοσύνης και την κυβέρνηση, να κάνει δεκτές τις προτάσεις του Δικηγορικού Σώματος σχετικές με την απλούστευση των διαδικασιών και επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης.

• Ζητούμε να σεβαστεί την ιδιοκτησία των πολιτών που προστατεύεται από το Σύνταγμα και να μην προχωρήσει στην τροποποίηση του Νόμου περί απαλλοτριώσεων.

• Καταδικάζουμε κάθε συνταγματική εκτροπή της κυβέρνησης με λήψη καθημερινών μέτρων αντισυνταγματικών, που δοκιμάζουν την αντοχή των Ελλήνων πολιτών και περιορίζουν τα ατομικά δικαιώματά τους».

Μείνε ενημερωμένος

Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.