Αυτοκτόνησε επειδή δεν μπορούσε να ζήσει χωρίς τα παιδιά του

Δημοσίευση: 07/04/2011 11:04
Συντάκτης: digitalcrete.gr
286 προβολές

Συγκλονίζει την κοινωνία του Ηρακλείου μια τραγική ανθρώπινη ιστορία, με πρωταγωνιστή ένα νεαρό οικονομικό μετανάστη από τη Ρουμανία.

Ο 36χρονος Ρουμάνος, για αρκετές εβδομάδες περιπλανιόταν στους δρόμους της πόλης, χωρίς ούτε ένα ευρώ, κοιμόταν στα παγκάκια στην περιοχή του λιμανιού και έτρωγε ακόμα και μέσα από τα σκουπίδια.

Τον είχε εγκαταλείψει δε, η σύζυγός του, παίρνοντας μαζί της τα δύο ανήλικα παιδιά τους, ηλικίας εννέα και 11 ετών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην “Πατρίς”, ένας 50χρονος Ηρακλειώτης βλέποντας τον τα βράδια να προσπαθεί να καλυφθεί από το κρύο και τη βροχή τον πλησίασε, διαισθανόμενος ότι ο νεαρός Ρουμάνος δεν είναι κάποιος κακοποιός, αλλά ένας δυστυχισμένος και άτυχος άνθρωπος.

Ανάμεσα στον 50χρονο Ηρακλειώτη και τον 36χρονο από τη Ρουμανία αναπτύχθηκε μια γερή φιλία, μία σχέση δυνατή σε τέτοιο βαθμό που ο Ρουμάνος έλεγε τον 50χρονο “πατέρα” για τη βοήθεια που του προσέφερε.

Ο Ηρακλειώτης πρότεινε μάλιστα στο νεαρό αλλοδαπό να τον φιλοξενήσει. Σύμφωνη ήταν και η γυναίκα του 50χρονου, η οποία δεν προέβαλε καμία αντίσταση γνωρίζοντας τον άτυχο αλλοδαπό.

Παραχώρησαν ένα δωμάτιο στο σπίτι τους στο οποίο έμενε ο πατέρας του ιδιοκτήτη.

Ο Ρουμάνος ευγνώμων από τη γενναιοδωρία της οικογένειας από το Ηράκλειο τους ευχαριστούσε καθημερινά για τη μεγαλοψυχία που επέδειξαν.

Δυστυχώς όμως ο 36χρονος δεν μπορούσε να ξεχάσει τα δύο του παιδιά, τα οποία ήταν αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τον πατέρα τους.

Η κακή ψυχολογική του κατάσταση επιδεινώθηκε όταν έχασε και τον πατέρα του. Πριν από λίγες ημέρες ο Ρουμάνος εγκατέλειψε το κατάλυμα που του είχαν προσφέρει οι Ηρακλειώτες.

Προχθές το βράδυ ο 50χρονος από το Ηράκλειο, που αναζητούσε τον άτυχο Ρουμάνο, κατάφερε να βρει τον 36χρονο.

Τον ρώτησε γιατί έφυγε από το σπίτι και του ζήτησε να επιστρέψει και πάλι πίσω.

Ο Ρουμάνος είχε μαζί του ένα σακβουαγιάζ μέσα στο οποίο είχε μονάχα ένα μπουκάλι ρακί και ένα σκοινί. “Θα πιω λίγη ρακί και θα κρεμαστώ” του είπε απελπισμένος ο 36χρονος.

Ο Ηρακλειώτης όμως δεν τον άφησε και τον πήρε μαζί του στο σπίτι.

Έφαγαν, συζήτησαν και ο 36χρονος επέστρεψε στο δωμάτιο που του είχαν παραχωρήσει.

Την επόμενη ημέρα το πρωί όμως ο 36χρονος οικονομικός μετανάστης βρέθηκε νεκρός, είχε κρεμαστεί στο δωμάτιο του.

Στο αποχαιρετιστήριο σημείωμά του προς τον 50χρονο, έγραφε “συγνώμη πατέρα, δεν μπορώ άλλο να ζήσω.”