O Tόνι Κουλάκης, ο διασημότερος Κρητικός του Καναδά, δολοφονήθηκε από το 40χρονο γιο του στο διαμέρισμά τους στο Μόντρεαλ. Ο δράστης Τζόνι Κουλάκης συνελήφθη από την αστυνομία με την κατηγορία του φόνου δεύτερου βαθμού.
Το θύμα δέχθηκε την επίθεση από τον γιο του στην κατοικία τους τα ξημερώματα της Δευτέρας, και το τραγικό συμβάν έγινε αντιληπτό από άλλο μέλος της οικογένειας λίγες ώρες αργότερα.
Ο φόνος προκάλεσε αίσθηση στην κοινωνία του Μόντρεαλ, καθώς το θύμα, ο Τόνι Κουλάκης υπήρξε ιδρυτής του περίφημου εστιατόριου «Κόσμος» στο δυτικό Μόντρεαλ, που σέρβιρε τα πιο πλούσια σε θερμίδες και νοστιμιά πρωινά από το 1967. Μάλιστα είχε γυριστεί ένα ντοκιμαντέρ γύρω από τον θρυλικό κρητικό εστιάτορα με τίτλο «Man of Grease» («Ο Άνθρωπος του λίπους»).
Δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι που οδήγησαν τον 40χρονο να σκοτώσει τον πατέρα του.
Ο Τζόνι Κουλάκης εμφανίστηκε την Κυριακή το απόγευμα στο δικαστήριο με χειροπέδες και έδειξε έκπληκτος που ο δικαστής δεν τον απελευθέρωσε αμέσως.
Σύμφωνα με τους γείτονες, ο συλληφθείς κάνει χρήση ουσιών, είναι ασταθής και βίαιος. Τα κίνητρά του πάντως παραμένουν μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστα.
«Ο κόσμος ερχόταν από κάθε γωνιά της πόλης για να φάει στο Κόσμος» λέει ο Τζον Τζόρνταν, φίλος της οικογένειας και πρώην υπάλληλος στο εστιατόριο.
Πελάτες αφήνουν λουλούδια και συλλυπητήρια μηνύματα έξω από το εστιατόριο.
«Συγκλονίστηκα από την είδηση. Ξέρω τον Τόνι πολύ καιρό. Τρώω εδώ τα τελευταία 20 χρόνια. Ήταν ένας γλυκός ηλικιωμένος κύριος που ήταν πολύ περήφανος για την επιχείρησή του», λέει ένας εκ των θαμώνων.