Έναρξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων με την μουσικοχορευτική παράσταση Φλαμένγκο

Δημοσίευση: 01/07/2011 04:07
Συντάκτης: digitalcrete.gr
260 προβολές

Έναρξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2011» με την φαντασμαγορική μουσικοχορευτική παράσταση Φλαμένγκο «Δείπνο Gourmet» από την Ομάδα Χορού «Arroyo Nuevo» σε χορογραφία Σταύρου Λίτινα.

Πρόκειται για ένα μουσικοχορευτικό υπερθέαμα flamenco στο οποίο συμμετέχουν 30 χορευτές, 7 μουσικοί και 2 τραγουδιστής και είναι βασισμένο στο μνημειώδες μυθιστόρημα του Curzio Malaparte «ΤΟ ΔΕΡΜΑ».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Σάββατο 2 Ιουλίου στο κηποθέατρο «Ν.Καζαντζάκης» και ώρα 21:30.

Η είσοδος για το κοινό είναι 20€.

Η νέα παράσταση του ARROYO NUEVO, σε χορογραφία Σταύρου Λίτινα έχει τον τίτλο «ΔΕΙΠΝΟ GOURMET», και είναι βασισμένη στο μνημειώδες μυθιστόρημα του Curzio Malaparte «ΤΟ ΔΕΡΜΑ». Όταν κυκλοφόρησε, το 1949, ο σάλος που προκλήθηκε, έκανε καιρό να καταλαγιάσει. Εντυπωσίασε για την προκλητικότητα των ιδεών του, την αμεσότητα της γραφής του και τη βαθιά συγκίνηση των συναισθημάτων του. Πρόκειται για ένα πολυδιάστατο έργο, ο κεντρικός πυρήνας του οποίου συστρέφεται γύρω από ένα ηθικό δοκίμιο περί της νίκης και της ήττας.

«…πριν την απελευθέρωση, είχαμε αγωνιστεί και υποφέρει για να μην πεθάνουμε. Τώρα αγωνιζόμαστε και υποφέρουμε για να ζήσουμε… οι άνθρωποι που αγωνίζονται για να μην πεθάνουν διατηρούν την αξιοπρέπεια τους… Το να παλεύεις για να ζήσεις είναι ένα φρικτό, ταπεινωτικό πράγμα, μια επαίσχυντη ανάγκη. Μονάχα για να ζήσεις… Οι άνθρωποι είναι ικανοί για οποιαδήποτε ατιμία, προκειμένου να ζήσουν… για οποιαδήποτε έγκλημα, αρκεί να ζήσουν.»