Τρεις κουκουλοφόροι φίμωσαν και λήστεψαν έναν 72χρονο στον Μερτέ Σελίνου. Λίγες ώρες αργότερα συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καντάνου, ένας 35χρονος ημεδαπός ως ένας από τους τρεις δράστες.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, προχθές το πρωί καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Καντάνου, από τον 72χρονο ημεδαπό, κάτοικο Μερτέ - Σελίνου, ότι στις 4 το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, τρεις άγνωστοι άνδρες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες, εισήλθαν στην οικία του και με την απειλή πιστολιού, απαίτησαν να τους δώσει τα χρήματά του. Επειδή, όμως, αυτός αρνήθηκε του προκάλεσαν σωματικές βλάβες στο πρόσωπο χτυπώντας τον με τα χέρια τους. Αφού τον ακινητοποίησαν, του έδεσαν τα χέρια με καλώδιο τηλεφώνου και του έκλεισαν το στόμα με μονωτική ταινία.
Οι δράστες ερεύνησαν την οικία, όπου βρήκαν και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 480 ευρώ. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή εγκαταλείποντας τον παθόντα δεμένο και φιμωμένο, εκθέτοντάς τον σε κίνδυνο.
Ο 72χρονος, αφού κατάφερε να αφαιρέσει τη μονωτική ταινία από το στόμα του, αποδεσμεύτηκε στις 8 προχθές το πρωί από γειτονικό του πρόσωπο, το οποίο άκουσε τις εκκλήσεις του για βοήθεια.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ένας εκ των δραστών είναι ο 35χρονος, ενώ οι δύο συνεργοί του αναζητούνται.
Ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων συνεχάρη τους αστυνομικούς για την άμεση εξιχνίαση της υπόθεσης.