Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2011» η «Θεατρική Εστία» παρουσιάζει την κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά «Φωνάζει ο κλέφτης» σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη, με την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου και τον Γιώργο Καπουντζίδη.
Η είσοδος για το κοινό είναι 20€ και Φοιτητικό 15€.
Η «Θεατρική Εστία» παρουσιάζει στο Κηποθέατρο Παπάγου, την επιτυχημένη παράσταση του θεατρικού έργου του Δημήτρη Ψαθά, «Φωνάζει ο κλέφτης». Μια ξεκαρδιστική κωμωδία που αγγίζει το μυαλό και την καρδιά μας και παραμένει καυστική, επίκαιρη και αγαπημένη. Σήμερα τα μηνύματα της παράστασης είναι πιο επίκαιρα από ποτέ, αφού, όπως ο ίδιος ο Δημήτρης Ψαθάς είπε: «ποτέ δεν έλειψαν από τον κόσμο και από την Ελλάδα φυσικά οι ενάρετοι, οι τίμιοι πατριώτες και οι ψεύτικοι πατριδοκάπηλοι, που φυτρώνουν σαν τις τσουκνίδες μέσα στα λουλούδια».
Το θεατρικό έργο γράφτηκε το 1958 και έκτοτε παρουσιάστηκε πολλές φορές με τεράστια πάντα επιτυχία. Στον κινηματογράφο παρουσιάστηκε από την Φίνος Φιλμς το 1962, και άφησε εποχή με πρωταγωνιστές τον Ντίνο Ηλιόπουλο, τη Ρένα Βλαχοπούλου και τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο. Η νέα παραγωγή του θεατρικού έργου από τη Θεατρική Εστία, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη.
Παίζουν: Ελισσάβετ Κωνσταντινίδου, Τάσος Κωστής, Γιώργος Καπουτζίδης και Γιώργος Λέφας και οι ανερχόμενοι ηθοποιοί Κλέλια Ρένεση, Δημήτρης Γεροδήμος, Βασίλης Μυλωνάς και Πόπη Χριστοδούλου.