Η πύρινη λαίλαπα έκαψε και σπίτια

Δημοσίευση: 31/07/2012 08:07
Συντάκτης: archived
210 προβολές

Παρά την άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και του κόσμου η καταστροφή από την πυρκαγιά στην Ιεράπετρα ήταν πολύ μεγάλη!

Στο σημείο, έσπευσαν ένα όχημα από την Ιεράπετρα με τρία άτομα, τρία οχήματα από τη Σητεία με έξι άτομα, δύο υδροφόρα οχήματα του Δήμου Ιεράπετρας, δύο του Δήμου Σητείας και ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Ιεράπετρας.

Η πυρκαγιά εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα και οι καταστροφές που προκάλεσε πολύ μεγάλες...

Ο απολογισμός της, τρία καμμένα σπίτια, δυο αυτοκίνητα, μια μηχανή, θερμοκήπια και 50 συνολικά στρέμματα δασώδους και καλλιεργήσιμης περιοχής.

Ευθύνες, ρίχνουν στη ΔΕΗ οι πληγέντες. Μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι και τον Δημήτρη Τουρλούκη το πρωί της Τρίτης 31/7, η κ. Παπαδάκη, ιδιοκτήτρια κατοικίας που κάηκε, κατηγόρησε για αμέλεια τη ΔΕΗ, ενώ σε συνομιλία που είχε με το κ. Λουκαράκη διευθυντή νομού Λασιθίου της ΔΕΗ, ζήτησε να μην περάσει άλλη οικογένεια τη δική της τραγωδία. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Λουκαρακης δεσμεύτηκε να συνομιλήσει μαζί της και εκτός αέρα ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ευθύνες στη ΔΕΗ και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Παρόντες στο σημείο της φωτιάς, ήταν ο Αντιπύραρχος κ. Ραπανάκης Δοιηκητής Πυροσβεστικής του Νομού, ο προϊστάμενος της Πυροσβεστικής Σητείας Επιπυραγός κ. Καράμπελας, ο προιστάμενος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας κ. Βασιλάκης, οι αντιδήμαρχοι Ιεράπετρας κ. Προιστάκης και Κατρίνης, ενώ στο σημέιο έφτασε και ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Αναστασάκης.