Η Κρήτη θυμάται σήμερα και τιμά τη μνήμη του ήρωα Κώστα Ηλιάκη, ο οποίος πριν από έξι χρόνια έχασε τη ζωή, "πέφτοντας" για την πατρίδα!
Στις 23 Μαϊου η καρδιά της Ελλάδας χτυπά στην Κάρπαθο. Όπου έξι χρόνια πριν, το 2006, έπεσε μαχόμενος απέναντι στον Τούρκο εισβολέα ο σμηναγός Κωνσταντίνος Ηλιάκης.
Ο αείμνηστος Ηλιάκης ήταν από το Κάστελλο του Ρεθύμνου. Μιλούσε μέσα του η Κρήτη των ηρώων και των αγωνιστών.
Ο Ηλιάκης πάλεψε για την εθνική μας κυριαρχία και έδωσε τη ζωή του γι’ αυτήν. Και στέφθηκε ως ο άριστος των αρίστων ανάμεσα στους Ικάρους μας, τους ακοίμητους φρουρούς του Αιγαίου. Σημειώνεται ότι ο αδικοχαμένος πιλότος άφησε πίσω του δύο παιδιά 1,5 και 5 χρόνων και μία γυναίκα.
Σήμερα λοιπόν πραγματοποιείται το μνημόσυνο στη μνήμη του στην Κάρπαθο, τόπο της θυσίας του το έτος 2006.
Ανεξάρτητοι Έλληνες
"Ο αείμνηστος Ηλιάκης άφησε πίσω του δύο παιδιά 1,5 και 5 χρόνων και μία γυναίκα. Για να ζουν με αξιοπρέπεια, σε μία Πατρίδα ελεύθερη, τα δικά μας τα παιδιά και οι οικογένειες.
Η μνήμη του θα ζει για πάντα μαζί μας και θα αποτελεί παράδειγμα αυταπάρνησης, φιλοπατρίας και αυτοθυσίας", δήλωσε σε μήνυμα του μεταξύ άλλων ο κ. Πάνος Καμμένος που θα καταθέσει και τιμητικό στέφανο.Στην αντιπροσωπεία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ τον συνοδεύουν ο Εκπρόσωπος του Κινήματος και βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, η βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη, ο βουλευτής Αχαιας επίτημος Αρχηγος ΑΤΑ Γεώργιος Νταβρής, ο υποψήφιος βουλευτής Πιερίας Υποπτέραρχος (Ι) ε.α. Νίκος Θεοχάρης και ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας Ταξίαρχος ε.α. Παναγιώτης Γεωργόπουλος.