Το Digital Crete έλαβε και σας δημοσιεύει την παρακάτω καταγγελία για παρατυπίες σε διαγωνισμό στο Δήμο Γόρτυνας.
Πιο συγκεκριμένα, για την κατηγορία του ιατρικού εξοπλισμού όπου συμμετείχε η εταιρεία μας, όπου κατατέθηκε μία ακόμα έγκυρη τεχνική προσφορά, η επιτροπή αξιολόγησης:
1. Δεν επέτρεψε στους άμεσα ενδιαφερόμενους στον έλεγχο των φακέλων των προσφορών όπως επιτρέπει ο νόμος, με την πρόφαση πως δεν γνώριζε τις διαδικασίες
2. Δεν υπέγραψε τις τεχνικές προσφορές όπως ορίζει ο νόμος για την διασφάλιση της διαφάνειας.
3. Δεν αποδέχτηκε υπόμνημα της εταιρείας μας επί της τεχνικής αξιολόγησης αλλά αγνοήθηκε επιδεικτικά, όπως επίσης αγνοήθηκε και η εξώδικη διαμαρτυρία της εταιρείας μας επί της διαδικασίας του διαγωνισμού, αφού δεν απαντήθηκαν.
4. Πριν το άνοιγμα οικονομικών προσφορών δεν διενεργήθηκε τεχνική αξιολόγηση, με αποτέλεσμα, να αποδεχθεί η επιτροπή προσφορά προϊόντων σαφέστατα κατώτερων (τεχνικά) από αυτά που ζητούνταν στην διακήρυξη με τεχνικές προδιαγραφές ~60 σελίδων!
5. Μας είπαν ότι «δεν είναι αρμόδιοι για αξιολόγηση επιστημονικών ιατρικών οργάνων», καθώς επίσης ότι «δεν γνωρίζουν τη διαδικασία πάρα πολύ καλά», όπως επίσης ότι έχουν απευθυνθεί στους αρμόδιους φορείς (ΔΥΠΕ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ) χωρίς καμία ανταπόκριση.
6. Κατακυρώνεται προσφορά εταιρείας η οποία, παρά τις σοβαρότατες αποκλίσεις (πάνω από το 70% των ειδών) από το ζητούμενο από τη διακήρυξη ιατρικό εξοπλισμό και τις πολλαπλές ασάφειες, είναι κατά μόλις 5% φθηνότερη από την προσφορά της εταιρείας μας.
Για περισσότερες λεπτομέρεις μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου.
Halambalakis Giorgos
Sales Dept
HaMed – Halambalakis SA
3, Viannou Str. /Heraklion Crete
T: +30 2810289224
F: +30 2810242327
M: +30 6937332957
www.medi-shop.gr
www.hamed.gr
g.halambalakis@hamed.gr