Κλειστοί έμειναν χθες οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί στο Ρέθυμνο, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης των εργαζομένων σε αυτούς, που διαμαρτύρονται για την επέκταση του ωραρίου εργασίας, ενώ η απεργιακή κινητοποίηση θα συνεχιστεί μέχρι και αύριο.
Οι εργαζόμενοι των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Ρεθύμνης επισημαίνουν:
«H απόφαση του Υπουργείου να αυξήσει το ωράριο εργασίας από 6 σε 8 ώρες αντιβαίνει κάθε κανόνα λογικής, δεδομένου ότι η οκτάωρη παραμονή ενός παιδαγωγού με 25 νήπια χωρίς τη βοήθεια ενός επιπλέον ατόμου, όπως άλλωστε ο ίδιος ο νόμος ορίζει, θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των νηπίων και υποβαθμίζει το παιδαγωγικό έργο.
Οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί λειτουργούν από τις 7 π.μ. έως 3.30 μ.μ. και με αυτοθυσία εμείς οι εργαζόμενοι προσπαθούμε με ελάχιστο μόνιμο προσωπικό και με τετράωρες συμβασιούχες μερικής απασχόλησης, να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις διαπαιδαγώγησης -φύλαξης- και ψυχαγωγίας των φιλοξενούμενων παιδιών.
Οι εργαζόμενοι στους Παιδικούς Σταθμούς πανελλαδικά ξεκίνησαν ήδη κινητοποιήσεις, οι οποίες κλιμακώνονται και καλούμε γονείς και διοίκηση να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας».