Ληστεία εις βάρος μεταφορέα ΕΛ.ΤΑ. - Άρπαξαν 60.000 ευρώ των συντάξεων

Δημοσίευση: 02/12/2010 02:12
Συντάκτης: digitalcrete.gr
214 προβολές

Γράμματα, αλλά και ένα σεβαστό χρηματικό ποσό το οποίο προοριζόταν για την πληρωμή συντάξεων απέσπασαν οι δύο ληστές, οι οποίοι «χτύπησαν» χθες όχημα μεταφοράς ΕΛ.ΤΑ.!

Οι δύο ληστές ήξεραν καλά το δρομολόγιο του μεταφορέα των ΕΛ.ΤΑ. και του είχαν στήσει καρτέρι στην επαρχιακή οδό Κοκκίνη Χάνι - Κάτω Βάθεια. Ο οδηγός του μικρού φορτηγού ήταν μόνος του στο όχημα όταν δέχθηκε την «επίθεση» των δύο δραστών.

Με την απειλή κυνηγετικού όπλου οι δύο ληστές ακινητοποίησαν το όχημα μεταφοράς των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Ο ένας από αυτούς φορούσε κουκούλα κρύβοντας τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Αφού έσπασαν με το κοντάκι του όπλου το τζάμι του οδηγού, αποβίβασαν από το όχημα τον μεταφορέα των ΕΛ.ΤΑ., ο οποίος υπέστη σοκ από την όλη κατάσταση, και εν συνεχεία αφαίρεσαν τους ταχυδρομικούς σάκους. Σύμφωνα με την Ασφάλεια Ηρακλείου, το ποσό που απέσπασαν, το οποίο προοριζόταν για την πληρωμή συντάξεων, υπερβαίνει τα 60.000 ευρώ, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμη και για 100.000 ευρώ.

Ο μεταφορέας των ΕΛ.ΤΑ. δεν αποτελεί υπηρεσιακό υπάλληλο αλλά άτομο το οποίο εκτελούσε την εργολαβία της μεταφοράς και διανομής ταχυδρομικών σάκων. Εκτελούσε το ίδιο γνωστό δρομολόγιο από το Ηράκλειο προς την Επισκοπή, το Kοκκίνη Χάνι, τη Χερσόνησο, τα Μάλια, το Μοχό και το Τζερμιάδω. Χθες είχε μόλις προλάβει να κάνει τη διανομή στην Επισκοπή και είχε κατεύθυνση τον δεύτερο προορισμό του όταν συνέβη το περιστατικό.

Με τη γνωστοποίηση του περιστατικού το οποίο σημειώθηκε χθες στις 7 το πρωί σήμανε συναγερμός στις Αστυνομικές Αρχές Ηρακλείου, αλλά και στα ΕΛ.ΤΑ., όπου και πραγματοποιήθηκε έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε η ληστεία. Πάντως, τα ΕΛ.ΤΑ. έως και χθες το μεσημέρι διαβεβαίωναν ότι δεν είχαν κλαπεί χρήματα και ότι το μόνο που αφαιρέθηκε ήταν σάκοι με… αλληλογραφία.

Σύμφωνα με την Ασφάλεια Ηρακλείου, το ποσό που απέσπασαν οι δύο ληστές υπερβαίνει τα 60.000 ευρώ, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμη και για 100.000 ευρώ.