ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
Σήμερα Αύριο Μεθαύριο

Μειώθηκαν οι καταθέσεις στην Κρήτη

06/06/2011 181 digitalcrete.gr

Τα στοιχεία αυτά παρουσιάζονται σε χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», στο οποίο αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «ηρεμία επανήλθε στα γκισέ των Τραπεζών την περασμένη εβδομάδα μετά τον πανικό που δημιουργήθηκε την προηγούμενη εξαιτίας των μαζικών αναλήψεων από μικροκαταθέτες.

Υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη έκαναν λόγο για ´φοβική´ κατάσταση, ιδιαίτερα την Παρασκευή 27 Μαΐου, ημέρα που έγινε η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Στο ίδιο ρεπορτάζ επισημαίνεται ότι «στο σύνολο της χώρας, οι αναλήψεις από τον Δεκέμβριο του 2009 μέχρι τον Ιανουάριο έφτασαν τα 28,6 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχούσε στο 12,07% των συνολικών καταθέσεων. Σε αυτά, πρέπει να προστεθούν επιπλέον 5,7 δισ. ευρώ που πήραν οι καταθέτες τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο και σχεδόν άλλα τόσα -όπως υπολογίζουν αρμόδια τραπεζικά στελέχη- που έφυγαν τον Απρίλιο και τον Μάιο. Αθροιστικά, δηλαδή, τα ποσά προσεγγίζουν τα 45 δισ. ευρώ».

Σε ό,τι αφορά την Κρήτη, η κατάσταση, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος είχε ως εξής:

• Στον Νομό Χανίων οι καταθέσεις μειώθηκαν από 2 δισ. 311 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2009 σε 2 δισ. 157 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2011 (μείον 154 εκατ. ευρώ, ποσοστό 6,68%).

• Στον Νομό Ρεθύμνου οι καταθέσεις μειώθηκαν από 1 δισ. 53 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2009 σε 949 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2011 (μείον 104 εκατ. ευρώ, ποσοστό 9,35%).

• Στον Νομό Ηρακλείου οι καταθέσεις μειώθηκαν από 4 δισ. 608 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2009 σε 4 δισ. 88 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2011 (μείον 520 εκατ. ευρώ, ποσοστό 11,28%).

• Στον Νομό Λασιθίου οι καταθέσεις μειώθηκαν από 1 δισ. 165 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2009 σε 1 δισ. 56 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2011 (μείον 109 εκατ. ευρώ, ποσοστό 9,32%).

Μείνε ενημερωμένος

Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.