Μπροστά στη δημιουργία μιας νέας τρομοκρατικής ομάδας, «τους Βραδινούς Ταραξίες» -όπως αυτοαποκαλούνται- φαίνεται πως βρίσκονται οι αστυνομικές Αρχές, η οποία είναι πιθανό να έχει τη βάση της στα Χανιά.
Η νέα αυτή ομάδα, έχει προκαλέσει σε τοπική ΕΛ.ΑΣ. αλλά και Γενικό Αρχηγείο προβληματισμό, καθώς είναι ουσιαστικά άγνωστη η ταυτότητά της, με τις αρμόδιες υπηρεσίες ήδη να προσπαθούν να συλλέξουν στοιχεία, εξετάζοντας παράλληλα και το περιεχόμενο της προκήρυξης.
Το γεγονός ότι η προκήρυξη δημοσιεύθηκε μέσα στο Διαδίκτυο, έχει εντείνει τις προσπάθειες και για τον εντοπισμό του ηλεκτρονικού ίχνους που θα οδηγήσει στον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που αποτελούν και μετέχουν σε αυτή τη συγκεκριμένη ομάδα.
Με βάση την προκήρυξή τους οι «Βραδινοί Ταραξίες» εμφανίζονται σαν μια ομάδα η οποία θεωρεί ότι η βία φέρνει τη βία και δίνουν τη δική τους εξήγηση για αυτό μέσα από την προκήρυξή τους.
«Ιστορικά το κράτος είναι η μετεξέλιξη μιας συμμορίας ανθρώπων, που με εργαλείο τους νόμους, το φόβο, την καταστολή και με πρόφαση την ασφάλεια έχουν ως στόχο την επίτευξη και τη θωράκιση των συμφερόντων τους, των ίδιων και των εκάστοτε αφεντικών. Έτσι, με τη χρήση της βίας, φυσικής ή μη, προσπαθούν να επιβάλουν τις κοινωνικές συνθήκες της υποταγής και να παγιώσουν την κοινωνική ειρήνη. Ειδικά τώρα που η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος είναι σε αποσύνθεση και οι καπιταλιστικές "φούσκες" της "ανάπτυξης" και της "ευημερίας" έχουν σκάσει, η αγωνία της κυριαρχίας για τη διαιώνισή της γίνεται όλο και πιο έκδηλη», σημειώνεται χαρακτηριστικά στο κείμενο της προκήρυξής τους.
Η επίθεση
Υπενθυμίζεται ότι ο εμπρησμός σημειώθηκε από αγνώστους στις 21 Ιανουαρίου τα ξημερώματα στην περιοχή της Χρυσοπηγής.
Σύμφωνα με τις Αρχές οι δράστες χρησιμοποίησαν γκαζάκια και υγρά καύσιμα, ενώ από τον εμπρησμό καταστράφηκε ολοσχερώς το ένα όχημα και προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο άλλο.
Συγκεκριμένα, όπως είχε αναφέρει ο διοικητής του Α' Πυροσβεστικού Σταθμού Χανίων και αναπληρωτής διοικητής Διοίκησης Χανίων, αντιπύραρχος Νίκος Σκουλούδης, από την έρευνα που ενήργησε το Ανακριτικό Γραφείο της υπηρεσίας μας διαπιστώθηκε ότι είχαν χρησιμοποιηθεί γκαζάκια και υγρά καύσιμα. Προφανώς, δηλαδή το συμβάν οφειλόταν σε εμπρησμό από πρόθεση.
Ωστόσο χάρη στην επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έσπευσε στο σημείο με δύο οχήματα και πέντε άνδρες, αποφεύχθηκε η επέκταση της φωτιάς σε παρακείμενα κτίρια, μιλώντας σήμερα, ίσως και για μια τραγωδία.