Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χανίων για το θέμα των αλυσοδεμένων ζώων σε βαρέλια σε περιοχές του Νομού ζητά ο Φιλοζωικός Σύλλογος «Η προστασία των ζώων», που πρόσφατα πραγματοποίησε οδοιπορικό από την περιοχή της Μαλάξας μέχρι το Ψυχρό Πηγάδι και από το Θέρισο μέχρι τη Δρακόνα.
Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν τα μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου, με ανακοίνωση που υπογράφει η πρόεδρός του Αναστασία Μπομπολάκη:
«Τα ζώα ήταν σκελετωμένα, αλυσοδεμένα, δίπλα τους ψοφίμια για τροφή, άλλα σε σάπια, χιλιοτρύπητα βαρέλια και άλλα χωρίς κανένα απολύτως κατάλυμα.
Η εικόνα των ζώων ήταν θλιβερή, το κρύο πάνω στο βουνό πολύ υψηλό, ενώ τις προηγούμενες ημέρες με τον δυνατό βοριά, που έφθανε και τα 8 - 9 Μποφόρ και τη συνεχή καταιγίδα, τα ζώα βρισκόντουσαν ανήμπορα στο έλεος αυτών των καιρικών συνθηκών. Γύρω από τα σκυλιά αυτά δεν υπήρχαν σπίτια, ψυχή.
Ηλεκτρονική σήμανση δεν έφεραν, ενώ από κάποιους λιγοστούς ανθρώπους που συναντήσαμε κανείς δεν μας έλεγε σε ποιους ανήκουν».
Ο Σύλλογος ζητά από την Εισαγγελία, μεταξύ άλλων, να δώσει «μια πάγια εντολή απομάκρυνσης των ζώων αυτών και τη μεταφορά τους στα ιδιωτικά εθελοντικά καταφύγια που υπάρχουν στον Νομό».
Το αίτημα κοινοποιείται εκτός από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων προς την Εισαγγελία Εφετείου Δ. Κρήτης, αντιεισαγγελέα κα Ειρήνη Χρυσογιάννη, Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, Στρατηγό κ. Παραβολιδάκη, Διοικητή Α.Τ. Χανίων κ. Βλαχάκη, διοικητή Α.Τ. Σούδας κ. Σπανουδάκη, αντιδήμαρχο Χανίων κ. Δ. Λειψάκη.