Την Κυριακή 19 Ιουνίου και ώρα 10.00πμ, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου, γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος συνεχίζοντας για δεύτερη χρονιά τη δράση με τίτλο «100 πάρκα και χώροι πολιτισμού».
Στο Ηράκλειο πιο συγκεκριμένα, ξεκινώντας από την Πλατεία Ελευθερίας στις 10.00π.μ., η Περιβαλλοντική αυτή Δράση θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Πρόσκοπων – Λόφος Βίγλα και στην ευρύτερη περιοχή των Ενετικών Τειχών.
Καλούμε όλους τους δημότες και κατοίκους της πόλης μας να αγκαλιάσουν αυτή την πρωτοβουλία, στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση του εθελοντισμού.
Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (ΣΕΠ) είναι Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου, λειτουργεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και τελεί υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Σκοπός του είναι η διαπαιδαγώγηση των παιδιών και εφήβων με την προσκοπική μεθοδολογία που περιλαμβάνει την υπαίθρια ζωή, το ομαδικό παιχνίδι, την αυτενέργεια και αυτό-εκπαίδευση. Αποτελεί τη μεγαλύτερη κοινωνική οργάνωση στην Ελλάδα, αριθμώντας σήμερα περισσότερα από 25.000 μέλη και προσκοπικές οικογένειες σε όλη την επικράτεια.